Сергій Таран

Турнірний оператор BLAST зробив офіційну заяву стосовно скандалу навколо заміни в складі Astralis на BLAST Premier Fall Final 2024 з CS2.

Представники ТО дозволили данській команді грати з Каспером cadiaN Меллером в ростері. При цьому Astralis отримають на 25% менше призових, а також команда отримає штраф рейтингу посіву.

«Станом на Fall Final 2024, правило BLAST не обмежує команду у виборі екстреної заміни. Починаючи з 2025 року, ми розглянемо можливість приведення нашого зводу правил у відповідність до вимог Мейджорів, щоб краще прояснити параметри екстрених замін.

Згідно з нашим зводом правил, будь-яке використання екстреної заміни призводить до зниження призових на 25% і штрафу рейтингу посіву. Такі санкції будуть застосовані і на Fall Final 2024.

У минулому ми відхиляли запити на екстрені заміни, якщо їхньою причиною були проблеми з візами. Згідно з нашим регламентом, візи зазвичай є відповідальністю команд і в переважній більшості випадків не вважаються підставою для екстрених замін.

Що стосується здоров'я гравців, ми приймаємо заяви команд за чисту монету. Як правило, якщо ці заяви згодом виявляться неправдивими, ми залишаємо за собою право застосовувати серйозні санкції, як-от відмова в кваліфікації на World Final та/або додаткові штрафи з призового фонду.

У цьому разі у нас немає причин сумніватися в початковій заяві команди Astralis, і рішення дозволити їм використовувати екстрену заміну залишається чинним.»

Перед заявою ТО сім капітанів команд-учасниць турніру звернулися до BLAST з відкритим листом. Гравці хотіли, щоб Astralis виступали на турнірі з тренером Каспером ruggah Дью замість cadiaN, так як клуб міг піти на обман, щоб його заявити. 

«Є дві речі, на які ми, як IGL, хочемо звернути увагу, коли йдеться про рішення BLAST щодо дозволу cadiaN грати за Astralis на Blast Fall Final.

По-перше, чесність є надзвичайно важливою. Правила блокування ростерів встановлені саме з цією метою. Було 2 окремі випадки, коли тренери були змушені грати за свої команди: Heroic на Blast Fall Groups та G2 на Blast Spring Final. Раніше в екстрених замінах було відмовлено, і в цьому випадку ми вважаємо, що якщо br0 дійсно не може грати, то тренер Astralis ruggah повинен був би вийти на сервер і зіграти за них.

Результати на Blast Fall Finals мають значний вплив на рейтинг RMR, а також значний вплив на команди, які в даний час борються за вирішальні очки для кваліфікації на Blast World Finals.

Другий аспект, на якому ми хочемо зупинитися, - це наша тверда позиція проти використання проблем з психічним або фізичним здоров'ям як засобу для виправдання екстреної заміни. Ми вважаємо, що до таких питань ніколи не можна ставитися легковажно. У випадку, якщо гравець зіткнеться з надзвичайною ситуацією в майбутньому, важливо поважати його приватне життя і бажати йому якнайшвидшого одужання.

Ми не вимагаємо доказів ситуації br0 і висловлюємо йому наші найкращі побажання і повагу, якщо це дійсно надзвичайна ситуація. Як вже згадувалося раніше, правила є правила, і згідно з прецедентом, створеним Blast, якщо до початку змагань не буде оголошено про заміну, то першочерговою заміною буде заміна тренера.

Враховуючи обставини, що склалися, ми вважаємо, що ruggah повинен бути замінений і допущений до гри, якщо він здоровий і придатний для цього.

Нарешті, якщо Astralis отримає штраф або санкцію, ми виступаємо за те, щоб будь-який накладений штраф був спрямований на благодійні пожертвування на підтримку психічного здоров'я.

З повагою,

karrigan, apex, snappi, aleksib, twistzz, snax, chopper»

Нагадаємо, на медіа-день BLAST Premier Fall Final 2024 не прийшли капітани шести команд з восьми.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.