Сергій Таран

Капітан kONO.ECF Ярослав byr9 Буряк дав невелике інтерв’ю порталу Players. Ми поговорили про пошук та вибір нової організації, а також роль аналітика в їх команді.  

Ви нещодавно приєдналися до нової організації. Наскільки складним був пошук нової організації та які проблеми виникали?

Я думав, що все буде складніше. Інтерес одразу пішов з різних сторін. Більшість просто цікавились, але з декількох пропозицій ми обрали саме kONO.ECF.

kONO.ECF були єдині, хто цікавились підписанням вашого складу? 

Декілька відомих, не Т1, але з готовою базою підписників у соціалках, європейських організацій проявляли інтерес, але майже одразу домовились про співпрацю з kONO.ECF.

Чи зіграло роль при виборі нового організації те, що пропозиція надійшла саме від Євгена Коноплянки?

Звісно, це зіграло ключову роль, так як в нас були декілька цікавих пропозицій від європейських організацій. Але коли ми дізналися, що наш склад цікавий для Євгена Коноплянки та Олега (Олег Walkmanio Шустенко — чемпіона Європи з FIFA у 2007 році та ще один інвестор kONO.ECF – Players) то звісно віддали пріоритет їх пропозиції. 

kONO.ECF це новий тег на українській професійній сцені CS, що ти можеш розповісти про нову організацію? 

Виглядає так, що ми знайшли людей, котрі замотивовані допомогти нам розвиватись як гравцям та досягати поставлених цілей. 

Які цілі у вашої команди у короткостроковій та довгостроковій перспективі?

Брати участь у всіх можливих кваліфікаціях та намагатись перемагати у них якнайбільше. Прохід у ESL Challenger League та готуватися до наступних відборів на мейджор. 

MuR і munch покинули команду, чому ви вирішили зробити заміни та обрали саме amster? Які його переваги перед munch?

З MuR-ом ми попрацювали 10 днів, тому тут особливо нічого коментувати. Женя munch став для нас близьким товарищем за останні півроку, але відчувалась нестача досвіду. Була нагода взяти amstera у команду, тому вирішили цим скористатися. Хоч це і був найболючіший кік у моєму житті. 

Чи розглядав ти можливість самому піти в іншу команду, якщо процес пошуку нової організації затягнувся?

Ми домовились грати разом мінімум 2 місяці після дізбанду. А там вже було б видно. Незалежно від фінансування та під якими кольорами ми виступаємо - наша 5-ка це унікальний продукт, в який вкладено багато зусиль та ресурсів. Гріх його не спробувати продати. 

Відміна партнерських ліг з 2025 року це шанс таким командам як ваша заявити про себе? Як ти взагалі оцінюєш такі зміни турнірної екосистеми від Valve і можливу відміну RMR?

Не до кінця розібрався у цих новинах, але наша задача перемагати будь-де. Якщо буде більше кваліфікацій — звісно це круто.

Нещодавно ти сказав, що вашій команді більше потрібен аналітик, ніж тренер, чим у вашому випадку відрізняється їх робота і чому аналітик вам більш корисний?

Коли людина займає посаду тренера — це може створювати ілюзію, що вона повинна навчати і знає більше, ніж гравці. Реалії такі, що кваліфікованих, вільних тренерів зараз немає. Тому формат співпраці з аналітиком — це в першу чергу мій помічник, котрий допомагає структурувати та реалізувати ідеї, що самому складно зробити через нестачу часу.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.