Сергій Таран

Екс-співробітник ESIC Олексій Yarabeu Курлов шантажував склад українського клубу Monte з CS:GO. Про це повідомляє журналіст Річард Льюїс у своєму новому матеріалі.

У розмові з гравцем команди Володимиром Woro2k Велетнюком він дізнався, що Курлов звернувся до організації та заявив, що надасть докази про участь Джоела joel Холмлунда у 322. Клуб вважав, що ці факти нічого не доводять, після чого Yarabeu почав вимагати гроші за цю інформацію.

«Ми запропонували йому допомогти у розслідуванні. Але оскільки він не хотів нічого робити безкоштовно, ми сказали, якщо є докази для бана нашого гравця, ми могли б заплатити. Але доказів, які надав Yarabeu, виявилося замало. Ми йому не заплатили. Тепер Yarabeu каже, що наша команда не отримає жодних інвайтів на турніри. <...>

Я написав йому після його подкасту [c leniniw] і спитав про себе. Він не надав жодних доказів [про нечесну гру] з мого боку. Але після того, як я запитав інших членів команди, Yarabeu передав деякі докази на адресу Джоела. Але це були скріншоти з якогось чату, де хтось продає інформацію. Я сказав йому, якщо він надасть вагомі докази, ми заплатимо $5-10 тис. Після цього Yarabeu почав щоразу говорити про гроші. Він написав мені та гендиректору, що нашу команду ніколи не запрошуватимуть на турніри, тому що CEO не заплатив йому $5 тис. Він також сказав, що втратив джерело інформації, де якийсь хлопець говорив про 322 за участю joel.»

Також Курлов звертався до CEO Monte. Дмитро Вовк каже, що Курлов надав скріншоти листування, в яких йшлося про joel, але на його думку там не було нічого компрометуючого, а Yarabeu таким чином хотів заробити грошей.

«Yarabeu представив нам кілька скріншотів, на яких йшлося про Джоел. Після цього він став вимагати з нас гроші, оскільки втратив зв'язок з людиною, яка давала йому інформацію про 322 і допомагала йому заробляти гроші. Yarabeu вдає, що бореться з договірними матчами, але при цьому наживається на цьому. Він шахрай. Він погрожував і казав, що зробить усе, щоб організатори перестали запрошувати нашу команду на турніри. Загалом неприємна людина. <...>

Його останнє повідомлення [на адресу] Woro2k: «Розмова закінчена. Ви більше ніколи не отримаєте інвайтів на турніри. Скажи дякую своєму CEO». Оскільки Yarabeu позиціонує себе як екс-співробітник ESIC, я не знаю, що він зміг сказати чи з ким міг поговорити. Але я сподіваюся, що він просто брехун.

[Ви можете охарактеризувати це як спробу шантажу?] Звичайно.»

Нагадаємо, WePlay не коментуватиме турніри від BLAST російською мовою, а українськомовні трансляції організує Maincast.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.