Сергій Таран

Після проведення DreamHack Winter 2013 аудиторія CS:GO почала зростати, а як відомо, попит породжує пропозицію. Тому вже через невеликий відрізок часу турнірний оператор ESL анонсував EMS One Katowice 2014. Турнір був запланований на 13-16 березня 2014 року і призовий фонд становив $250 000. Місцем проведення стала традиційна Spodek Arena, яка знаходиться в Катовіце, Польща. Компанія Valve надала івенту статус Major. На турнірі виступали 16 команд.

Вісім колективів, які пройшли в плей-офф DreamHack Winter 2013, відразу отримали інвайт, але деякі з них вже виступали під іншим тегом. Оскільки щоб зберегти слот, організації потрібно було мати у складі трьох гравців з однієї команди, яка пройшла в ¼ минулого мейджору. Ще шість колективів із Європи потрапили на змагання через відкриту кваліфікацію, а також по одному клубу із Північної Америки та Австралії запросили.

У мап-пул входили: Nuke, Dust II, Train, Inferno та Mirage. Формат матчів на EMS One Katowice 2014 залишався колишнім, спочатку поділ на чотири групи та bo1 ігри, а потім по дві найкращі команди проходили у плей-офф та грали bo3.

Українці на другому Major-івенті

Для українського глядача найбільший інтерес викликали HellRaisers (українська організація, за яку виступали ex-Astana Dragons: ANGE1, Dosia, AdreN, markeloff та kUcheR) та Natus Vincere, до яких приєднався Ладислав GuardiaN Ковач (GuardiaN, Zeus, starix, seized та Edward ).

Другий мейджор поспіль NAVI були в одній групі з Clan-Mystik та LGB eSports, але тепер замість Fnatic були compLexity Gaming. У першому матчі народженим перемагати протистояли LGB і практично без шансів знищили колектив Данила Zeus Тесленко на de_inferno з рахунком 16:8. У матчі за виживання Natus Vincere билися з Clan-Mystik на de_dust II, де французи чудово відіграли за атаку, а потім не дозволили супротивникам зробити камбек і виграли матч 16:13. Вдруге поспіль NAVI залишили Чемпіонат Світу з CS:GO без жодної перемоги.

Колектив Єгора markeloff Маркелова був визначений у групу А, де також були mousesports, Titan та Virtus.pro. У першому турі Ашерам явно не пощастило з жеребом, вони потрапили на VP, які мали польський склад, і вони грали при рідних трибунах, які їх яро підтримували і дозволили без проблем вийти в плей-офф. Але слід зазначити, що хлопці з HellRaisers дали бій противникам. Команди грали de_mirage і лише на допах Ведміді змогли дотиснути та перемогти з рахунком 19:16.

Матч на виліт HR грали проти mousesports і колективи вирішили помірятися силами на de_dust II. Підопічні Кирила ANGE1 Карасьова розпочали за захист та виграли бік 10:5, а потім за Т довели все до переможного рахунку 16:9. Вирішальним для HellRaisers стало протистояння із французько-бельгійським складом Titan. Колективи видали найцікавіший матч із безліччю яскравих моментів, який закінчився тріумфом Єгора markeloff Маркелова та компанії (16:14).

Ninjas in Pyjamas та Team Dignitas трощать всіх на шляху до плей-офф

Найбільш жахливими на турнірі були Ninjas in Pyjamas. Хлопці без проблем обіграли 3DMAX (16:5) та Team LDLC (16:7) та вийшли в наступний етап. Данці з Team Dignitas теж впевнено пройшли групу, вигравши у Team iBUYPOWER та Reason Gaming з однаковим рахунком 16:8. Також ми вже згадували, що для Virtus.pro перший матч у групі був складним, але вони змогли його виграти, а потім впевнено обіграли Titan 16:7 на de_mirage та пройшли у плей-офф.

Плей-офф EMS One Katowice 2014

Стадія плей-офф розпочалася з протистояння Team Dignitas проти HellRaisers. На жаль, представники української організації провели не найкращий свій матч і поступилися 0:2 (16:7 Dust II; 16:11 Mirage).

Згодом почали грати улюбленці публіки Virtus.pro, яким протистояли LDLC. Це був досить односторонній матч, на превеликий жаль, французи не змогли скласти конкуренцію полякам. Спочатку VP розгромили супротивників 16:3 на de_mirage, а потім упевнено виграли 16:8 на de_inferno.

Гра Ninjas in Pyjamas проти compLexity Gaming завершувала перший ігровий день етапу плей-офф. Колектив із Північної Америки зумів здолати шведів на de_dust II з рахунком 16:12, але хлопці з NiP перевернули гру. Команда Крістофера GeT_RiGhT Алесунда знесла американців на de_nuke 16:2, а потім у близькій грі виграла вирішальний de_train (16:11).

Матч Fnatic – LGB eSports був останнім у чвертьфіналі. Це було яскраве протистояння, яке подарувало глядачам купу емоцій. Переможці першого мажору виграли на de_inferno (16:11), але згодом ініціативу перехопили LGB. Колектив Олофа olofmeister Кайб'єра виявився сильнішим на de_mirage (16:12). Переможець визначався на de_train, на якому команди зіграли усі 30 раундів, за підсумками яких Fnatic програли з рахунком 14:16 та залишили турнір.

Першими у півфіналі зіграли Ninjas in Pyjamas проти Dignitas, і на жаль, данці не змогли скласти конкуренцію NiP. Шведи без особливих проблем виграли на de_inferno (16:6) та de_nuke (16:5), впевнено вийшовши у гранд-фінал EMS One Katowice 2014.

Другий матч пройшов яскравіше. Virtus.pro чудово зіграли на de_inferno проти LGB eSports і забрали його у свою скарбничку з рахунком 16:8. Але шведи не думали здаватися, на de_mirage була дуже насичена гра, команди набрали по 11 раундів за захист, а найсильніший колектив визначився на допах і ним став LGB (19:17). На de_train шведи непогано зіграли за захист, але за атаку нічого не змогли протиставити VP та програли 16:7.

У гранд-фіналі EMS One Katowice 2014 зійшлися Ninjas in Pyjamas та Virtus.pro, щоб відчути всі ті емоції від перемоги поляків при рідних трибунах, пропонуємо вам переглянути весь матч.

MVP забрав Ярослав pashaBiceps Яжомбковскі, який провів блискучий турнір та закінчив його з рейтингом 1.38.

Підсумки

Для фанатів EMS One Katowice 2014 запам'ятався двома речами. Перше – це зміцнення поляків з Virtus.pro як одного з найсильніших колективів у дисципліні і вони тривалий час залишалися єдиною командою зі Східної Європи, яка вигравала мейджор із CS:GO.

Найголовніше, чим запам'ятався івент – стікери команд. Саме після цього турніру Valve почали додавати капсулу наклейок із логотипами колективів.

Фанатам ці стікери запали в душу, всі нові капсули команд мейджора гравці порівнюють саме з тими, що були на цьому турнірі та Katowice 2014 завжди виглядають краще. На сьогоднішній день найдорожча наклейка в CS:GO – iBUYPOWER (Holo) Katowice 2014, яка оцінюється в $60 тис.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.