Сергій Таран

Український аналітик по CS:GO Олександр Petr1k Петрик розповів, як ставиться до того, що за українську організацію NAVI грають росіяни. Свою думку він висловив в інтерв'ю порталу Tribuna. Ми виділили для вас найцікавіші моменти.

Ставлення до росіян у NAVI:

«Наскільки я зрозумів, якщо вони кікнуть усіх росіян – то закриють клуб, він просто не зможе існувати. Чи хочу я, щоб існували NAVI? Так, хочу. Якщо вони ставлять питання саме так, то вони вимагають лояльності до себе в ньому. Особливо враховуючи те, що я знаю безліч людей з NaVi, і вони всі проукраїнські. Ми бачимо позицію клубу і те, що вона також проукраїнська, але при цьому всі розуміємо, що це неприпустимо, коли в українському клубі грають росіяни. 

Я не знаю що робити з цим парадоксом, чесно. І не знаю, як взагалі NAVI далі планують існувати, бо зараз їх хейтять і в Україні, і в росії. Вони зайняли таку позицію, яка ні для одних, ні для інших є недопустимою. Не знаю, що їм робити і просто сподіваюся, що поступово, може, до кінця року, більшості своїх росіян вони позбудуться і зможуть вільно сказати: «Ми – українці, росіяни йдіть гуляйте, ми не хочемо мати з вами нічого спільного». 

Я не знаю, що робити з ними, я не хочу за них вболівати, слідкувати, я не хочу, щоб вони називали себе українським клубом, допоки в них є росіяни в складі. Найголовніше, що вони все це розуміють теж. Просто боряться за те, щоб їх клуб вижив і якось поступово вони його трансформували. Не знаю, скільки на це їм потрібно часу, важко відповісти.» 

Про кіка Кирила Boombl4 Михайлова:

«Та звичайно, кожен кік росіянина буде святом для будь якого українця. Особливо, коли вони після того взяли Вітю somedieyoung – це рішення, від якого вони відмовлялися безліч разів за свою історію, а зараз вирішили усе ж дати шанс. Тому цьому я особливо радий, бо чесно, не дуже хотів щоб вони взяли якихось там казахів buster чи qikert. Я більше хотів, щоб вони взяли наших.

Не те щоб я там мав щось проти Казахстану, я просто більше топлю за Україну і хочу щоб саме українці грали в NaVi. Тим паче такі українці, як Вітя, які не подають в ком’юніті якихось проросійських наративів, з чіткою українською позицією, які справді є патріотами й усіма своїм діями показують саме це. А не публікують в інтернеті такі двоякі заяви, як наприклад, Саша s1mple. 

Тому, звичайно, я зрадів, коли кікнули Boombl4. Хочу щоб кікнули ще й інших росіян, навіщо вони там.» 

Про позицію s1mple:

«Наскільки я розумію, на жаль, суперпопулярна людина в світі – українець Саша s1mple, мабуть, погано вчився в школі, чи ще щось. Очевидно, що в нього є спаплюжене російськими наративами уявлення про реальність, історію України, і про події, які відбуваються навіть зараз. Він хороша людина і любить Україну, але просто під впливом російської інформації у нього сформувалося не зовсім правильне розуміння того, що відбувається. Тому ми чуємо від нього ці наративи.

Він наче і розуміє, що треба підтримувати Україну, але не розуміє, що своїми діями робить їй гірше. Бо по суті, ще коли вчився в школі, вже був кіберспортсменом топового рівня. Хто його знає, хто був у його оточенні, хто з ним спілкувався, пояснював. Він усе життя грав з якимись росіянами в складі, тому можна зрозуміти, чому так. s1mple постійно під впливом інформації з росії.

Так склалося. Це дуже сумно і я сподіваюся, що йому хтось пояснить, що відбувається, хтось відкриє джерела українські, він щось переосмислить, змінить свою думку і перестане грати на боці росії в оцих інформаційних війнах. Я впевнений, що він це робить не спеціально, він не якийсь там агент кремля. Саша українець, який не до кінця розібрався в усіх подіях, бо він, блін, геймер, який постійно грає в CS.

Ось так, на жаль, топовий кіберспортсмен доносить не досить правильні наративи у світ.» 

Нагадаємо, NAVI з sdy у складі виграли BLAST Premier Spring Finals 2022.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.