Сергій Таран

За даними GSD у червні 2023 року в Європі продано 15,5 млн копій ігор, з них 5 млн реалізовані через фізичну роздрібну торгівлю, решта через цифрові магазини. Даний показник на 20% більший ніж у червні 2022 року.

Цифри виросли через ряд великих релізів. Найбільш продаваною грою стала Diablo 4, також вона друга найшвидше продавана гра 2023 року після Hogwarts Legacy. Можливо, показники «Діабло» обійшли б The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, але Nintendo не публікує інформацію про цифрові завантаження цієї гри, тому статистика продажів тайтлу не повна.

Більша частина продажів Diablo 4 припала на ПК – 66%, другий показник у PS5 – 21%, на Xbox Series S|X припадає 9%, решта на PS4.

Якщо враховувати лише фізичні роздрібні продажі, то The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom не вистачило зовсім трохи, щоб обійти Diablo 4 та зайняти перше місце.

Другою за продажами в червні була Final Fantasy 16. Але продажі гри впали на 24% в порівнянні з останньою великою грою серії Final Fantasy: Final Fantasy 7: Remake 2020 року. В Європі Final Fantasy купували переважно через фізичні роздрібні магазини.

Також в червні різко зросли продажі PlayStation 5 (на 116%), тоді як реалізація Switch впала на 2,3%. Продажі Xbox Series S|X залишилися майже на тому рівні, відсоток знизився лише на 0,8. Загалом було продано 500 700 ігрових консолей, що на 33% більше, ніж у червні минулого року.

Нагадаємо, у Великій Британії оновили правила використання лутбоксів в іграх.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.