Сергій Таран

Організації, які входять до Call of Duty League подали федеральний позов проти Activision Blizzard. Вони вимагають від компанії відшкодувати їм збитки на суму понад 680 мільйонів доларів.

Клуби стверджують, що Activision має незаконну монополію на професійні ліги та турніри найвищого рівня з COD. На їх думку, видавець використовує свою торгову марку і право власності на Call of Duty для контролю професійного і аматорського кіберспортивних ринків цієї дисципліни.

В позові говориться, що 12 команд заплатили по 27,5 мільйонів доларів за участь у CDL, при цьому вони були зобов'язані віддавати Activision Blizzard 50% доходів від продажу квитків, спонсорства та інших джерел. При цьому, гравці та команди не мали права брати участь у зовнішніх турнірах або підтримувати їх. Також було обмеження по спонсорам, наприклад, було заборонено рекламувати енергетичні напої або компанії, пов'язані з військовою промисловістю.

Activision Blizzard заперечують всі звинувачення і вважають їх безпідставними. Також компанія заявила, що позов організації подали після того, як не змогли отримати від компанії мільйони доларів, щоб уникнути судової тяганини.

«Пан Родрігес (він же OpTic H3CZ) і пан Абнер (він же Scump) вимагали від Activision Blizzard виплатити їм десятки мільйонів доларів, щоб уникнути цього безпідставного судового процесу, а коли їхні вимоги не були виконані, вони подали позов. Ми будемо рішуче захищатися від цих претензій, які не мають жодних підстав ні по факту, ні по закону. Ми розчаровані тим, що ці представники кіберспортивної спільноти подали цей позов, який є руйнівним для власників команд, гравців, фанатів та партнерів, які вклали стільки часу та енергії в успіх Call of Duty League.»

Заява Activision

Нагадаємо, Valve просить геймерів припинити вдихати випари з вентиляційних отворів Steam Deck.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.