Олексій Харченко

Компанія Valve оголосила, що не використовуватиме систему Dota Pro Circuit на професійній сцені Dota 2 з 2024 року. Про це розробники повідомили в Steam.

"У 2017 році ми запровадили «Професійний сезон» (він же Dota Pro Circuit або DPC), щоб відповісти на питання, що виникає все частіше: як заслужити запрошення на The International? До цього на турнір потрапляли фіналісти регіональних відборів та «щасливчики», обрані особисто Valve, — і хоч оголошення учасників створювало щорічний момент інтриги для фанатів, професійним гравцям (та їхнім шанувальникам) було важко зрозуміти, де пролягає дорога The International.

Якщо брати до уваги лише цю мету, у нас все вийшло. Ввівши систему відбіркових балів, ми розкрили свої вимоги, і тепер гравці знали, чого потрібно прагнути. Однак згодом нам стало зрозуміло, що правила та обмеження, що супроводжують професійний сезон, зробили змагальну Доту менш захоплюючою, менш різноманітною і, як наслідок, набагато менш веселою.

Виходячи з цього, ми вирішили зробити поточний професійний сезон останнім.

Дота змагання була з нами задовго до появи системи DPC і проіснує ще дуже довго. The International теж нікуди не подінеться – підготовка до TI 2024 йде повним ходом, але шлях на нього ми опишемо лише наступного року. А поки що ми знову повертаємося до роботи над турніром, який розпочнеться вже зовсім скоро — за чотири тижні".

Новина буде доповнюватися.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.