Сергій Таран

Російський відеоблогер Євген Райз, який займається оглядами матчів CS:GO, роблячи ухил на ігри NAVI, у своєму новому відео висловився про можливе виключення росіян з української організації. Він стверджує, що мовчання Boombl4, Perfecto та electronic – це нормально, а саме він сказав:

«Треба голову вмикати. Ні Boombl4, ні Perfecto, ні electronic не винні в тому, що сталося. Чому вони не висловлюються? Тому що це не їхня справа, зрештою. Вони блогери чи політики, які займаються висвітленням цих новин? Ні. Я думаю, якби вони мали позицію, самі розумієте яка, їх би давно вже не було в клубі. Потрібне рішення, яке влаштує обидві сторони. Зрештою, у всіх нас, у тому числі у Бумича та Електроніка, є мама, тато чи бабуся. Рано чи пізно нашим близьким знадобиться допомога. І наш обов'язок – їм допомагати. Але якщо поспішити, то цілком можливо, що у гравців не буде можливості приїхати до РФ»

Наша редакція хотіла б відповісти на Райзу

По-перше, хотілося б відповісти на фразу: «Вони блогери чи політики, які опікуються висвітленням цих новин? Ні». Звичайно, вони не політики, але вони люди з великою аудиторією в Росії, яку вони заробили завдяки українській організації, і є невеликий шанс, що серед їхніх передплатників присутні люди, яким путінська пропаганда не промила мізки повністю і вони можуть допомогти зупинити злочинні дії уряду Росії. Натомість Boombl4, Perfecto та еlectronic прийняли рішення просто мовчати, як це звикли робити росіяни та дивитися як в Україні їхні співгромадяни вбивають мирне населення, бомбять міста та порушують усі правила війни.

Також не можна залишити осторонь недавній скандал із дружиною електронік, якій сподобався пост Баскова на підтримку війни в Instagram і ми сподіваємось, що NAVI змусять Дениса пояснити цю ситуацію. Інакше тримати в організації гравця, член сім'ї якого відкрито схвалює війну – безглуздо та суперечить позиції Natus Vincere на підтримку України.

Боязнь понести кримінальну відповідальність за висловлювання проти війни – абсурд. Їхня влада віддає злочинні накази бомбити мирне населення, лікарні, школи. Будь-яка здорова людина має вийти і закликати Путіна зупинити все це, незалежно від того, чим вона займається. А той хто мовчить – сприяє агресії.

По-друге, з приводу: «Потрібне рішення, яке влаштує обидві сторони». На наш погляд, CEO NAVI Євген HarisPilton Золотарьов запропонував оптимальний сценарій продовження співпраці з гравцями з РФ. Вони переїжджають до іншої країни, з чим організація їм допомагає та відмовляються від громадянства країни-агресора.

Якщо Райз пропонує, щоб Boombl4, Perfecto та electronic залишилися в Росії та знайшли якесь інше рішення, то де логіка? Виходить, що Олександр ZeroGravity Кохановський, який перебуває в територіальній обороні Києва, повинен платити зарплату росіянам, які сплачуватимуть податки в РФ, а потім за ці гроші буде вироблятися зброя з якої стрілятимуть по ZeroGravity, його близьким та товаришам? Такий компроміс бачить Райз?

А зараз ми відповімо не тільки Райзу, але й усім тим, хто не розуміє, чому забанили Virtus.pro і Gambit, а Entropiq – ні. Якби вони хоч ненадовго включили критичне мислення, то зрозуміли, що ці два клуби, як би вони не виправдовувалися, пов'язані зі злочинним урядом Росії. Entropiq, у свою чергу, чеська організація, а ESL банили не росіян, а організації з РФ, тому вони змогли виступати на турнірі без обмежень.

Насамкінець хотілося б порадити Євгену змінити футболку, бо вона виглядає смішно. Він вважає, що перекласти фразу «С нами Бог» українською мовою та причепити зверху прапор України означає висловити підтримку. Але українці ніколи не використовували цю фразу, якщо він справді хотів показати солідарність з народом України, то краще б розповів правду про бомбардування Маріуполя, Харкова та інших наших міст. Віддати належне Райзу можна лише через те, що він назвав війну війною.

Слава Україні!

Слава ЗСУ!

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.