Сергій Таран

Gamedev DOU поспілкувалися з бійцями 95-ої окремої десантно-штурмової Поліської бригади. Журналісти зробили матеріал про те, в які ігри грають бійці та як це допомагає їм на фронті.

Замкомандира роти з позивним «Сич» розповів, що на фронті почав грати з другого місяця, це допомагає йому приходити у себе після роботи на позиціях. Зараз для ігор він використовує Steam Deck, та встиг пройти Devil May Cry 5, Doom (2016 року), Hi-Fi Rush та Metal: Hellsinger.

«Сич» відзначив, що після контузії не може грати в ігри з реалістичною графікою та звуками. Він сказав, що ігри допомагають бійцям розвіятися і не з’їхати з глузду. Але не тільки цим корисні ігри, от Steam Deck, сама приставка, її перешивають, і роблять з неї пункт управління туреллю, на IVECO, на інші бронетранспортери. Грати, використовуючи Steam Deck корисно, просто щоб звикнути до управління.

Старший бойовий медик Сергій Сало віддає перевагу грі з телефону і проводить час лише в Arena Breakout. Він вважає, що Arena Breakout допомагає виявляти недоліки тактики бою, бо коли ти граєш, то усвідомлюєш, які дії не потрібно робити в житті. Йому гра допомагає відволікатися від навколишнього середовища та покращити свій морально-психологічний стан.

Командир гармати 2 артилерійського взводу запасної артилерійської батареї запасного десантно-штурмового батальйону Назар Тіщенко розповів, що грає в ігри ще з дошкільних часів. Більшість часу Назар проводить в ProTanki, які були створені українськими розробниками на основі Tanki Online. На його думку,  S.T.A.L.K.E.R. вчить, що при будь-яких обставинах потрібно залишатись людиною, а Counter Strike — працювати в команді.

Тіщенко ігри допомагають відпочити від усього поганого. Але Назар визнає, що іноді ігри не допомагають відпочити, а додають агресії.

У помічника начальника розвідки 2 десантно-штурмового батальйону Юрія Рижика раніше улюбленою грою була Counter-Strike. Але після початку повномасштабної війни бажання грати в CS в нього зникло: «я настрілявся, накидався, накопався».

Юрій відзначає, що та ж Counter-Strike може бути корисна тим, що там дуже добре розвивається моторика рук та реакція. Найкориснішими іграми він вважає симулятори керування дронами, бо ті дають дуже корисні навички і дозволяють розвивати моторику пальців.

Також Gamedev DOU проводить спільний з «Повернись живим» збір для військових 95-ї ДШВ, який можна підтримати тут

Нагадаємо, 50-річний боєць "Азову" з позивним "Сей" став одним з ключових персонажів S.T.A.L.K.E.R. 2.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.