Софія Піхало

Гравець MOUZ Доріан xertioN Берман дав інтерв’ю репортерці Players Софії Піхало перед початком плей-оф IEM Cologne 2024.

Ти вперше у своїй кар'єрі зіграєш на LANXESS Arena. Чого ти очікуєш від публіки, враховуючи, що MOUZ - німецька організація?

Я очікую хорошої підтримки від фанатів і відчути хвилювання від усіх присутніх. Я чув тільки хороші відгуки про цю арену, і я дуже радий представляти німецьку організацію на найбільшій арені, можливо, в CS. Так що, так, я дуже схвильований і очікую, що натовп буде дуже гучним.

Ви досить довго готувалися до цього турніру. У вас був буткемп. Як загалом все пройшло? Чи готувалися до чогось особливого? І скільки активностей було під час цього буткемпу?

Так, ми відпрацьовували все, звичайно, кожну мапу. Ми зосередилися на нашому маппулі, щоб зробити його кращим. Приємно було бачити, що ми довели кожну мапу до хорошого рівня, я б сказав. Також ми робили деякі командні вправи разом з нашим спортивним психологом. Ми виходили на вулицю на прогулянки і мали гарні розмови один з одним про комунікацію та інші речі. Я думаю, що ми робимо все правильно, і я думаю, що це був хороший буткемп. Я з нетерпінням чекаю, щоб показати це і в плей-офф.

Я вже бачила твоє інтерв'ю, де ти говорив, що ви готуєте щось особливе. Що це буде за особлива річ? 

Як я вже казав, це секрет, і я не можу ним поділитися. На жаль, я не можу ним поділитися, але я думаю, що ми приїжджаємо з хорошим матеріалом, і я сподіваюся, що ми зможемо показати наш справжній рівень, тому що на груповій стадії це був лише наш базовий рівень.

На цьому турнірі досить успішно виступають хлопці з SAW. Що ти можеш сказати про “свіжу кров”, про цього суперника на сцені?

Я думаю, що вони завжди були хорошою командою-андердогом. Як для Tier 2, я вважаю, що у них є кілька хороших ідей, вони добре грають у CS, а також дуже впевнені в собі. Тому я вважаю, що вони завжди були досить хорошими, і на цьому турнірі приємно бачити нову команду в плей-оф. Вони отримають від цього велике задоволення. Скоріш за все це їх перша гра на цьому етапі, для більшості з них, напевно. І зробити це на Lanxess Arena - це велике досягнення для них. Так що так, я відчуваю до них повагу. Я вважаю, що вони хороша команда, і мені просто цікаво подивитися, на що вони здатні на сцені, і грати без тиску. 

Ти був здивований прогресом цієї команди на IEM Cologne 2024? 

Безумовно, так. Я вважаю, що їх перемога над G2 дуже вражаюча, особливо зараз, коли G2 перемагає практично всіх. І ми також збираємося зіграти з ними, вони дуже сильні суперники. Тож, так, я вважаю, що вони провели кілька дуже хороших ігор. Вони також взяли мапу у NAVI, що було дійсно вражаюче. Я думаю, що вони на правильному шляху і, ймовірно, роблять хороші речі для цієї команди. І вони, безумовно, є гідною командою, на яку всім варто звернути увагу.

Чи будете ви додавати SAW до свого списку підготовки в майбутньому?

Важко сказати. Ми завжди стежимо за кожною командою і кожним суперником, з яким граємо. Я думаю, що ми ніколи не повинні нікого недооцінювати. Але, звичайно, може статися так, що у вас є одна хороша серія, а потім у вас є певна боротьба протягом декількох місяців. Зрештою, у них немає таких же можливостей, як у інших команд, з запрошеннями та іншим. Тому я думаю, що важко сказати, але, безумовно, кожен повинен бути в курсі їх перспектив, тому що вони на підйомі. 

У нас сьогодні на турнірі дуже багато потужних команд. NAVI, Spirit, Vitality, G2, MOUZ, звичайно. Чи згоден ти з тим, що конкуренція в цьому сезоні є однією з найсильніших на Tier 1 сцені? 

Безумовно. Я думаю, що, особливо за останні два роки, відколи я в Tier 1, це, безумовно, найконкурентніша сцена, яка коли-небудь була. Зараз немає команди номер один у світі. І Spirit зараз вилетіли, але вони виграли Катовіце, вони завжди добре грають. Ще є Vitality, які вчора переконливо нас обіграли. Вони грали досить добре. У них бувають злети і падіння. FaZe взяли участь у двох мейджорах, у фіналі в Катовіце і вони ще нічого не виграли в цьому сезоні, окрім G2 минулого сезону.

Так що так, я думаю, що зараз є дуже багато команд, які дійсно хороші. Крім того, G2 несподівано виграли Даллас з стендином, а потім NAVI виграли Major і пізніше вони виграли EWC. У кожної команди були свої злети і падіння. Зараз немає команди номер один у світі, але я думаю, що це найцікавіша епоха, в яку я коли-небудь грав, у Tier 1, це точно. 

Тобто ти щасливий грати зараз на такому рівні? 

Так, абсолютно. Приємно зустрічатися з усіма командами.

Які твої очікування від матчу проти G2, враховуючи, що минулого разу ви програли? 

Ми зосереджені на тому, щоб перемогти. Ми будемо робити все можливе, раунд за раундом, крок за кроком, мапу за мапою. Я просто сподіваюся, що ми зможемо показати наш справжній рівень. Для мене це найважливіше - показати наш прогрес як команди, особливо на сцені, і насолоджуватися моментом. Я з нетерпінням чекаю хорошої битви, дуже близької гри, і я думаю, що вони зараз на дуже хорошому рівні. Вони дуже легко перемагають більшість суперників, а це завжди добре. Я з нетерпінням чекаю на гру проти них. Завжди приємно грати проти NiKo, m0NESY і інших хлопців. 

І якщо вам вдасться пройти далі, то це буде півфінал проти NAVI, як на EWC? Безумовно, є за що реваншуватися.

Мені просто подобається G2, але спочатку нам потрібно перемогти G2, і ми зосереджені насамперед на цьому. Але коли ми дійдемо до NAVI, можливо вогонь запалає дужче, але зараз я просто зосереджений на G2. 

Тобі подобається, коли натовп вболіває в одному місці на арені? Я маю на увазі, спостерігати за фанами і бачити їхню підтримку. 

Так, безумовно, я думаю, що у Vitality є фанати, які завжди знаходяться на одній і тій же трибуні. На Copenhagen Major було дійсно дивовижно спостерігати за тим, як вони стрибали, було таке відчуття, що це їх стадіон. Очевидно, це є мрією. Я думаю, що нам ще потрібно багато чого зробити як MOUZ, що б в деякому роді заслужити це. Я думаю, що Vitality були на вершині набагато довше ніж ми, як особистості, тому мені важко очікувати цього, але я також дуже хотів би побачити велику підтримку з боку фанатів MOUZ.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.