Сергій Таран

З моменту початку повномасштабного вторгнення росії в Україну минуло понад 8 місяців. За цей час українська кіберспортивна спільнота проявила солідарність і активно підтримувала свою країну в боротьбі з окупантом. Але не всі змогли відкрити очі на те, що відбувається, і продовжують жити, ніби нічого не відбувається.

Два останні великі турніри з Dota 2 виграли OG, де грає українець Артем Yuragi Голубєв, і один Team Spirit з Іллею Yatoro Мулярчуком і Мирославом Mira Колпаковим. Вони були на сцені перед численною аудиторією, але жодного разу не згадали про те, що відбувається в їхній країні, вирішивши просто промовчати про це. Подібна поведінка хлопців була і на The International 2022, де вони просто мовчали і не згадували війну в своїй країні. Раніше Yatoro брав участь у відеозверненні до росіян, де закликав зупинити цю війну.

Серед представників CS:GO-сцени є люди, які продовжують ігнорувати війну. Так, колишній капітан NAVI Junior Родіон fear Смик грав у міксі Benched Heroes з росіянином Євгеном Aunkere Карьятом і мовчав про події в Україні. Ще неможливо не згадати легенду NAVI 2010 — Сергія Starix Іщука. Він живе в москві і тренує російську команду Aurora.

Варто зазначити, що згадані нами гравці не єдині, на жаль чимало українських діячів кіберспорту дотримуються міфічного принципу «спорт поза політикою». Радує тільки те, що таких людей значно менше ніж тих, хто активно підтримує Україну та ЗСУ.

Найяскравіший приклад використання аудиторії кіберспортивних турнірів це Віктор sdy Оруджев, який практично кожен день показує звірства, які творить російська армія проти українців і говорить про це на турнірах. Окремо варто виділити Олександра s1mple Костильова, який є одним з найбільш медійних кіберспортсменів всього світу. Він донатить на потреби ЗСУ, бере участь у різних ініціативах, що розповідають про війну в Україні.

Також потрібно згадати приклад українських талантів на офіційній російськомовній трансляції TI11. Наприклад Олександр XBOCT Дашкевич у прямому ефірі згадав війну в Україні та закликав підтримувати український народ. Наступного дня всі на тій же трансляції Дашкевич в компанії Олексія Bafik Бафадарова і Яни b2ru Хімченко сиділи зі значками прапора України, в Бафадаров одягнув ще вишиванку.

Нагадаємо, ceh9 зібрав 1,8 мільйона гривень на безпілотник для ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.