Сергій Таран

24 травня турнірний оператор ESL підтвердив, що проведе наступний мейджор. Він пройде в Ріо-де-Жанейро і вже отримав назву IEM Rio Major 2022. Ми зібрали всю доступну інформацію про чемпіонат.

Турнір пройде з 31 жовтня по 13 листопада 2022 року на Jeunesse Arena, де може поміститися 18 тисяч глядачів. Формат залишиться колишнім: два етапи зі швейцарською системою і single-elimination в плей-офф.

Організатори анонсували, що вперше на арені мейджор буде висвітлюватися не англійською, а португальською мовою. Але деякі фанати негативно сприйняли цю подію, оскільки в Швеції та Німеччині івент вівся англійською.

Також на IEM Rio Major 2022 переглянули підхід до розподілу призового фонду, який становить $1 млн. Тепер переможець отримає не $500 тис., а $400 тис. Утриману суму розподілять між іншими учасниками змагання. Це буде перший мейджор, на якому колективи з 17-24 місця отримають гроші.

Дивно те, що команди 5 і 6 місця отримають $40 тис., а ті, хто закінчив турніру на 7 і 8 сходинці отримають $24 тис. Хоча при заявленому форматі всі чотири колективи вилітають у чвертьфіналі.

Ще за інформацією газети O Dia, влада Ріо-де-Жанейро планує зробити в місті фан-зону для перегляду матчів. Фанати сподіваються, що захід буде нагадувати той, який проводили під час Чемпіонату Світу з футболу в 2014 році.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.