Сергій Таран

Портал Gamesensor дослідив, як змінювалась присутності української мови в платних іграх, які виходили на платформі Steam. Було виявлено, що за останні 9 років найбільше тайтлів з українською локалізацією від загальної кількості вийшло в 2019 році. Після цього показник почав падати.

Джерело: GameSensor

Якщо взяти крупні проекти в яких більше 10 тис. проданих копій в Steam, то найкращими були 2017-2018 роки, а потім показник знову почав падати. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ситуація трохи покращилась, але вона все одно ще не дійшла до рівня 2018 року.  

Джерело: GameSensor

Також треба відзначити, що з кожним роком в Steam з’являється все більше проектів з українською мовою. Але також збільшується загальна кількість доданих тайтлів до цифрового магазину, тому останнім часом динаміка наявності української локалізації в іграх зменшується.

Джерело: GameSensor

Аналітики відзначають, що збільшити кількість крупних проектів з українською мовою допоможе переведення акаунта в Steam на український інтерфейс. Зазначається, що збільшення користувачів цифрового магазину з українським інтерфейсом до 1% приверне увагу видавців до української мови, зараз цей показник не доходить до 0,5%. 

Нагадаємо, Microsoft та українська платформа хмарного геймінгу Boosteroid оголосили про партнерство.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.