Сергій Таран

Журналіст Players Сергій Таран перед стартом закритих кваліфікацій до BLAST.tv Paris Major 2023 Europe RMR з CS:GO поспілкувався з капітаном складу української команди IKLA Ярославом byr9 Буряком. Гравець розповів про процес підготовки до матчів в умовах війни та оцінив шанси свого колективу пройти на RMR.

IKLA отримали запрошення відразу на закриті кваліфікації до RMR, ви очікували на це, чи готувалися починати свій шлях з відкритих кваліфікації?

Я очікував, що ми отримаємо інвайт до закритих [кваліфікацій], адже після наших останніх результатів повинні були потрапити у топ-30 команд Європи.

Наскільки тяжко в умовах війни готуватися до матчів, враховуючи, що в будь-який момент може початися ракетна атака на Україну та виникнути проблеми зі світлом та інтернетом?

Люди такі створіння, котрі до всього адаптуються. Звісно, ракетні обстріли, вимкнення світла викликають внутрішню тривогу, але іншого вибору у нас немає. 

Yaroslav byr9 Buryak, Yevhenii j3kie Sergachev

Команда провела буткемп, як ви оцінюєте свою підготовку до відбіркового циклу на мейджор, команда змогла вийти на пік форми?

На буткемпі ми підготували всі мапи до хорошого рівня, є впевненість на кожній із них. Ми готові до закритих кваліфікацій, проте не тактики та стратегії нас виведуть на RMR. Нам потрібно бути зібраними як психологічно, так і механічно. Це буде хороший іспит для нас. 

Як ви оцінюєте свою групу на закритих кваліфікаціях до RMR, готові конкурувати з G2 і показати силу українського КСу?

Група прикольна, хочу зіграти проти G2, в онлайн bo1 у нас хороші шанси у них виграти. Я відчуваю, що ми можемо винести будь-кого, а якщо програємо — то скоріш самі собі.

Також наш журналіст продублював ці питання CEO IKLA Максиму Беднарському. Він розповів, що клуб зробив зі своєї сторони все необхідне, щоб технічні проблеми не заважали хлопцям проводити матчі. Задача мінімум для команди — пройти на RMR.

IKLA отримали запрошення відразу на закриті кваліфікації до RMR, ви очікували на це, чи готувалися починати свій шлях з відкритих кваліфікації?

За нашими підрахунками ми розуміли що отримаємо інвайт. Але були готові грати й відкриті кваліфікації якби це було потрібно. Для цього ми зібрали команду на буткемп у Києві заздалегідь і підготувались до відборів.

Максим Беднарський, CEO IKLA

Наскільки тяжко в умовах війни готуватися до матчів, враховуючи, що в будь-який момент може початися ракетна атака на Україну та виникнути проблеми зі світлом та інтернетом?

Війна в цілому дуже давить морально на гравців з України, тому ми знаходимось у нерівних умовах з представниками Європи. Але гравці розуміють, що треба жити та рухатись до цілей вперед. Хочуть представляти Україну на міжнародних змаганнях і поширювати обізнаність людей в інших країнах про боротьбу України проти агресії. Тому всі складнощі долаємо. Купуються електрогенератори, проводиться інтернет провід, який не вимикається, тому технічно робимо все, щоб не було таких проблем у майбутньому. Важче все-таки морально, тому донатимо і дякуємо ЗСУ за можливість виступати на змаганнях і тренуватися.

Команда провела буткемп, як ви оцінюєте свою підготовку до відбіркового циклу на мажор, команда змогла вийти на пік форми?

Команда до 20 лютого ще буде там знаходитися, про пік форми краще розкажуть тренер та гравці. Побачимо результати і будемо робити висновки після буткемпу та кваліфікацій. Ціль мінімум – вийти на RMR.

Як ви оцінюєте свою групу на закритих кваліфікаціях до RMR, готові конкурувати з G2 і показати силу українського КСу?

Всіх суперників можна обігрувати, ми постійно граємо з топ-командами на тренуваннях, тому готові їх дивувати. Головне морально бути готовими їх обігрувати, для цього ми вже 2 місяці працюємо зі спортивним психологом.

Сподіваюсь побачити IKLA на мейджорі в Парижі!

Дякую, впевнений що гравці роблять все що від них залежить для цього! Вболіваємо разом за українців!

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.