Олексій Харченко

Гравець Monte Джек ⁠Gizmy фон Шпрекельсен дав інтерв’ю головному редактору Players Олексію Харченко.

Як ти потрапив до академії Monte? 

Я грав зі shield у складі The Prodigies, а він отримав пропозицію від Monte Gen. І, очевидно, приєднався до них. Приблизно через тиждень він надіслав мені повідомлення, що вони все ще шукають ще одного гравця. Я пройшов тестування з ними, і воно пройшло добре. І це було зовсім не складно - приєднатися до них.

Ти приєднався до академії Monte в листопаді 2023 року, а в березні цього року потрапив до основного складу. Чи очікував ти запрошення в основний склад так швидко? 

Ні, я не очікував, що це буде так швидко. Якби ви запитали мене, коли я прийшов у листопаді, як швидко, на мою думку, це могло статися, то точно не за п'ять місяців. Але наша команда з академії грала дуже добре. Ми грали не так багато, але знищили багато команд. Якість CS була хороша. Коли мене забрали, я не здивувався, бо ми грали в досить непоганий Counter-Strike і демонстрували, що вміємо. 

В одному з інтерв'ю ти згадав, що у тебе є випробувальний термін в основному складі, і після цього вони вирішать, що робити далі. Коли цей період закінчиться? 

Я точно не знаю. Думаю, що це десь 2-3 місяці. Я не думаю про це, я розглядаю себе як частину команди і працюю над тим, щоб проявити себе. Я тут, щоб вигравати ігри, і це єдине, на чому я зосереджений. 

Давай повернемося до питання переходу в основний склад. Як ти дізнався про свій перехід до основного складу? 

Спочатку я підміняв sdy на RMR. І я думаю, що вони були дещо вражені моїм виступом. Потім після RMR, коли sdy пішов, вони, очевидно, шукали двох гравців. Я був одним з тих, кого вони випробовували. 

Kvem був одним із гравців, яких Monte тестували.

Так, він був одним з гравців. Я грав з ним кількох офіційних матчів та на одному тестовому матчі. Але загалом, рішення, яке вони прийняли, ґрунтувалося на купі факторів.

На жаль, останнім часом Monte має не найкращі результати порівняно з минулим роком. Як зараз справи в команді? Чи відчуваєш ти тиск з боку спільноти через результати, а також тиск на тебе як на нового гравця, який перебуває на випробувальному терміні? 

Так, ти сам можеш створювати тиск на себе.  Особисто я не дуже хвилююся. Я знаю, що мені потрібно робити. Я знаю, що потрібно робити команді, щоб вигравати ігри. І, безумовно, обставини склалися невдало. Під час IEM Chengdu ми не змогли заповнити ростер. 

Я думаю, що IEM Chengdu був би дуже важливим для нас. Ми б виступили добре, тому що до нього ми були в хорошій формі. А потім у Бразилії результати повинні були бути іншими. У нас просто були ці невеликі помилки, які переросли у великі поразки в раундах і поразки в раундах поспіль. Очевидно, що зараз ми нічого не можемо з цим зробити. Але, знаєте, ми всі розуміємо, що ці помилки легко виправити. Ми не повинні турбуватися про наші майбутні виступи. Натомість треба просто зосередитися на виправленні мікродеталей і рухатися далі до наступних ігор. 

На твою думку, якщо дивитися в майбутнє, хто з Monte Gen ближче до того, щоб приєднатися до основного складу? 

Думаю, це буде leen. Він був одним з найкращих фрагерів, коли ми грали вп'ятьох. А ще, якщо дивитися на те, хто кого замінить, то n0te грав схожі ролі з DemQQ, а DemQQ, очевидно, надзвичайно сильний. Те ж саме можна сказати і про Woro та shield. Woro і DemQQ збираються продовжувати грати, тому цим хлопцям набагато важче вийти на заміну, особливо shield. 

Ми взяли інтерв'ю у mezii і обговорили британську CS-сцену та брак професійних гравців. Як ти потрапив у Counter Strike? 

Мені завжди подобалося грати, але в дитинстві я багато грав у Minecraft. Потім мій старший брат познайомив мене з CS. Ми грали разом і дуже весело проводили час. Знаєш, з роками ти починаєш демонструвати прогрес, приєднуєшся до різних команд, стаєш кращим. Мені теж було весело. Потім ти опиняєшся в ситуації, коли це може бути трохи серйозніше. Ось як це відбувається.

Твій перший матч EPL буде проти FORZE, що для Monte є досить серйозною грою з точки зору суперника. Думаю, твої партнери по команді говорили тобі про це. Чи є у вас якась особлива підготовка до цієї гри? 

Ні, нічого особливого. Будемо грати так, як зазвичай граємо, робитимемо необхідну підготовку до гри, але нічого незвичайного. Єдине, що може відрізнятися, це те, що люди, мабуть, будуть голосніше грати, ну, знаєте, кричати, особливо з командою супротивника, яка сидить навпроти нас.  Для мене це вперше. Це не британський LAN, це EPL, що є досить божевільним.

Ти трохи нервуєш перед початком цих великих матчів? 

Ні, це не перша моя велика гра. Я, безумовно, бував у ситуаціях, де був більший тиск, наприклад, на моєму першому RMR. Набагато більше тиску, набагато більше на кону.

Зараз я більше звик до почуттів, які ти відчуваєш перед грою, безпосередньо перед матчем, напередодні ввечері. Ти знаєш, чого очікувати, насправді. Так що нічого нового в цьому немає. 

Я знаю, що ти пробував українську кухню, куштував борщ. Що можете сказати про нього? Чи сподобався він тобі? Можливо, ти спробував інші страви? 

Так, борщ був чудовий. Я трохи хвилювався, але він виявився дуже смачним. 

Ти куштував сало?  

Сало?

Так, це свинячий жир. 

Так, таке біле. Я їв тост з салом і цибулею. А ще там було щось типу тартару. Я не можу точно пригадати, що це було, але це було смачно. Також картопляний салат. Все було дуже смачно.

Дякуємо за підтримку проєкту — нашим друзям з FAVBET, що активно підтримують кіберспорт та роблять його ближчим для українських фанатів.


ТОВ «БУКМЕКЕРСЬКА КОМПАНІЯ «ФАВБЕТ». Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022, видана згідно з рішенням КРАІЛ № 433 від 13.12.2022 та Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 20.04.2021, видана згідно з рішенням КРАІЛ № 137 від 05.04.2021, зі змінами.

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.