Сергій Таран

Редакція Players взяла велике інтерв’ю у українського тренера в дисципліні Valorant Івана Johnta Шевцова. Однією із тем нашої розмови були перспективи шутера від Riot Games в Україні та плани компанії на нашу країну. 

Нещодавно в тебе був кол з Riot Games? Можеш поділитися якимись інсайдами? Чи є у компанії плани на Україну?

«Плани на Україну є. Авжеж Riot Games багато чого не можуть робити саме через військовий стан, але добре, що ми вже є частиною східноєвропейського регіону, де у нас є турнір, ми можемо грати і гравці це бачать. Також деякі активності, які ми створюємо, часом будуть підтримані компанією — можливо навіть фінансово. 

Вони зацікавлені в популяризації, розвитку і підтримці гри, співпраці зі стрімерами, що б люди побачили, що це класний продукт. Якщо подивитись, як Valorant зростає в світі — це унікально, тому що ріст є глобальним. Він нереально-популярний в Азії, він нещодавно став офіційним в Китаї і там вже купа команд. 

Valorant дуже популярний в Океанії, Латинськії Америці і Туреччині. В арабському світі є ліга, яка розділяється на декілька регіонів. У них там свої заруби, багато клубів. Наприклад, в Каїрі проходив LAN з великою кількістю команд і $100 тис. призових. Це ми не говоримо про Північну Америку і Європу, де ця гра дуже популярна. 

Сама гра — це класний продукт, навколо якого можна збирати людей, який цікавий для молоді. Комусь цікаво грати і кайфувати від гри, яка змінюється, хтось навколо цього робить арт, музику або інші різні колаборації. Riot Games завжди випускає нові треки під апдейти, люди записують Tik Tok, працюють з ком’юніті. Це працює в усьому світі. Поки що українці цього не бачать, а я бачу зі сторони, як люди в різних країнах світу побудували собі ім’я і зробили кар’єру на Valorant. Це класний світ кіберспорту, який дає можливості, емоції і це дуже круто. Мені дуже хочеться, що б Україна стала частиною цього, що б наші гравці були в кращих командах, що б вони подорожували світом, заробляли і кайфували від процесу.»

Повне інтерв’ю з’явиться на нашому сайті найближчими днями. 

Нагадаємо, Riot Games представили формат проведення VCT 2023 LOCK//IN.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.