Сергій Таран

Український коментатор Федір KvaN Захаров вважає Україну найкращою країною Європи для кіберспорту. У країні поєднується весь необхідний технічний потенціал та помірна ціна. Єдина проблема, на його думку, це відсутність сучасного майданчика для проведення великих турнірів.

«Потрібно просто щоб закінчилася війна, тому що проблем з організацією змагань немає. Їх і не було насправді. До війни все проводилося, мажори проходили, все було гаразд.

У плані позиції на карті Україна дуже зручна для переміщень, у нас дуже швидкий та дуже дешевий інтернет, досить дешево зняти локацію – ті самі Палац Україна, стадіон Олімпійський. Там уже проводилися турніри: Kiev Major, WePlay влаштовував змагання, Starladder організовував турніри. Я думаю, і ESL із задоволенням може привезти якийсь великий чемпіонат із CS до нашої столиці.

Єдина проблема, яка була до війни, що не було оптимального стадіону для проведення кіберспортивних турнірів. Будь-які хокейні майданчики – застарілі, у Київ Кіберспорт Арені не вистачає місця, Олімпійський – навпаки занадто великий, Палац Україна – добре по локації, але він із килимами з Радянського Союзу, майданчик морально застарів для кіберспорту. Тут потрібен якийсь баскетбольний стадіон напевно. Можливо, універсальний стадіон збудують, що буде ідеально.

Україна за поєднанням ціни та якості - це найкраща країна для кіберспорту в Європі. Ми привабливі і для кіберспортсменів з Азії – ти приїжджаєш в Україну, винаймаєш квартиру за 500 баксів, селиш на буткемп туди своїх гравців, вони тренуються з європейцями, маленький ping. Азіатам приємно сюди приїжджати у плані гри з Європою. З Америкою грати важче, але якщо ми відштовхуємось від Dota та CS, там і не такі сильні команди.»

Нагадаємо, VALORANT Challengers 2023 East: Surge Split 1 висвітлюватиметься українською мовою.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.