Олексій Харченко

Українська студія Maincast більше не буде висвітлювати турніри ESL російською мовою. Про це Maincast повідомили сьогодні в прес-релізі. 

Що сталося? 

Права висвітлення турнірів DreamLeague S19 і IEM Rio 2023 російською мовою перейшли до компанії Paragon Events. Ми чекаємо на прес-реліз від ESL.

Maincast припиняє висвітлювати турніри російською мовою та повністю фокусується на розвитку українськомовних трансляцій.

З 19 квітня 2023 року в рамках оновленого договору про співпрацю компанія Maincast відмовляється від російськомовних прав і зберігає за собою ексклюзивні права на трансляцію турнірів ESL українською до 2027 року.

Наразі ми повністю сфокусувалися на українськомовних трансляціях та володіємо 90% прав на висвітлення турнірів українською мовою.

Чому так сталося? 

Згідно з чутками, турнірний оператор ESL міг продати права на російськомовні трансляції напряму Paragon Events і вирішити всі питання з українською компанію. 

Однак, ця вся історія виглядає, як бажання знову залити ринок російськими грошима і позбавити російськомовних українців можливості робити донати на трансляціях. В своєму ТГ-каналі керуючий партнер букмекерської компанії PARI Дмитро Сергєєв прокоментував це так: “як обидві сторони зможуть пояснити це з погляду своїх політичних ризиків у кожній зі своїх країн, не знаю. А ось донатів на підтримку ЗСУ у російськомовних трансляціях тепер точно не буде і для російського ринку кіберспорту – це безумовний успіх, з чим я всіх і вітаю”. 

Що це означає для компанії Maincast? 

В кінці 2021 року Maincast оголосили, що отримали права на трансляцію турнірів ESL до 2027 року. В коментарях українському Forbes співзасновник студії Віталій v1lat Волочай розповів, що права обійшлись більше ніж в $2,5 млн за рік. В компанії Maincast планують зосередитися на розвитку українськомовних трансляцій. 

Що відомо про трансляції від Paragon Events? 

Одим із спонсорів трансляції турніру DreamLeague S19 з Dota 2 від Paragon Events є російський букмекер Winline. В даний момент трансляція вже доступна на Twitch. 

«Paragon Events немає зовнішніх інвесторів. Діяльність здійснюється на власні кошти, і під кожен продукт ми знаходимо партнерів. Зокрема, DPC EEU проходить за підтримки Winline, та інших спонсорів», — прокоментував в одному із інтерв’ю в кінці 2022 року CEO Paragon Events Олександр Заволока. 

Що це за компанія Paragon Events і хто такий Олександр Заволока? 

Компанія Paragon Events належить Олександру Заволоці, який у минулому був співробітником і консультантом Esforce (підсанкційний холдинг, який належить наближеному до Путіна олігарху Алішеру Усманову). Також Заволока був одним із організаторів EPICENTER: Moscow та мав спільні проекти з Марком Авербухом, який був CEO Epic Esports Events.

В 2020 році Олександр Заволока був фаундером українського стрімінгового сервісу StreamHERO і отримав $550 000 інвестицій. Лід-інвестором став фонд Adventures Lab, також у раунді взяли участь кілька приватних венчурних інвесторів, зокрема Олександр Кохановський. В даний момент стрімінговий сервіс не працює. 

По інформації Players Олександр Заволока проживає в Німеччині. В Твіттері він підписаний як Aleksandrs Zavoloks. 

Нагадаємо, популярність українськомовних стримів з CS:GO на Twitch у 2022 році зросла на 1045%.

Сподобалась стаття? Підтримайте нас донатом на Buy Me A Coffee! 

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.