Сергій Таран

Міністерства молоді та спорту України опублікувало наказ № 2031, згідно з яким українським збірним забороняється брати участь в одних міжнародних змаганнях із спортсменами з Росії та Білорусі. Дане обмеження стосується всіх олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту. 

За інформацією Олександра Петрика, B8 та Monte отримали дозвіл виїхати за кордон для участі в RMR саме як представники збірної. Тому цей наказ ставить під загрозу участь українських команд на BLAST.tv Paris Major 2023 з CS:GO. Але наразі точної інформації немає, тому не треба поспішати з висновками. 

Також 20 березня Іван johnta Шевцов був доданий в склад офіційної делегації національної збірної команди України з кіберспорту для участі в міжнародних змаганнях “2023 Valorant Challengers Japan Split 2”. Наказ Міністерства молоді та спорту України також ставить під сумнів майбутній виїзд головного тренера Fennel закордон.

"Проблема з виїздом кіберспортсменів не найстрашніше з того, що несе в собі цей закон. Якщо Монте чи В8 будуть грати на турнірі де грає Форз, то найстрашніше шо може статися то у федерації заберуть статус національної, якого вона і так не має. Тому цей закон не про кіберспорт, і дуже по дотичній його зачіпає, тому що у кіберспорті нема змагань на які може повпливати федерація, будь яка", - прокоментував цю інформацію Віталій v1lat Волочай.

Редакція Players знайшла наказ Міністерства Молоді та Спорту України "Про внесення змін до Складу національної збірної команди України на 2023 рік з кіберспорту (електронного спорту)" від 8 березня 2023 року згідно з яким національний склад збірної команди України з кіберспорту складається з 31 кіберспортсменів і 17 спортсменів - кандидатів.

Серед кіберспорстменів є:

  • Сергій demQQ Демченко (Monte)
  • Сергій lmbt Бежанов (Monte)
  • Володимир Woro2K Велетнюк (Monte)
  • Віктор sdy Оруджев (Monte)
  • Арсеній cptkurtka023 Деревинський (B8)
  • Артем r1nkle Мороз (B8)
  • Михайло OWNER Лимар (B8)
  • Денис amster Ляшенко (B8)
  • Олексій alex666 Ярмощук (B8)
  • Ярослав byr9 Буряк (IKLA)
  • Кирило s4ltovsk1yy Літвінов (IKLA)
  • Павло uQlutzavr Білов (IKLA)
  • Владислав Kvem Король (IKLA)

Хотілося б відмітити, що в складі національної збірної з кіберспорту є відомий коментатор і аналітик Олександр Петрик, хоча він не виступає на про-сцені. Також в списку є гравці з дисциплін Dota 2, PUBG Mobile, Mobile Legends.

NAVI, B8, IKLA і Monte Esports не прокоментували дану новину на момент її публікації.

Новина буде доповнюватися. 

Нагадаємо, Збірна України з кіберспорту взяла срібло на чемпіонаті світу з CS:GO.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.