Сергій Таран

Зараз уряд рф активно пропагує у відеоіграх провійськові та проросійські наративи. Про це пише The New York Times з посиланням на групу дослідників.

Наприклад, у Minecraft російські гравці відтворювали битву за місто Соледар, а також проводили пропагандистську ходу «Безсмертного полку». У червні знаменитості, музиканти та принаймні один російський урядовець влаштували концерт у Minecraft на честь Дня Росії. У «Мир танков» показували парад танків у москві в 1945 році, який присвятили 78-й річниці поразки нацистської Німеччини в Другій світовій війні .

В Discord та Steam активно проросійські наративи просуває «пвк вагнер», ціллю яких є збільшення підтримки поглядів кремля. «Пропаганда в основному прагне зробити вагнера та російську армію холодними та загрозливими», — сказав Керівник групи аналізу загроз Microsoft Клінт Уоттс.

Було виявлено більше десяти випадків російської пропаганди в іграх Minecraft, Roblox, «Мир танков», World of Warships, Fly Corp, Armored Warfare та War Thunder.

«Майже всі вони вихваляють перемогу СРСР над нацистською Німеччиною – тему, яку Путін та його радники використовують для підтримки сьогоднішньої війни. Деякі з них мали явні зв'язки із політичними партіями чи державними структурами», – йдеться у статті видання.

Захоплення кремля відеоіграми показує, наскільки наполегливо уряд путіна намагався зміцнити свої політичні цілі, використовуючи західні соціальні медіа та споживчі товари, незважаючи на дипломатичну та економічну ізоляцію.

Нагадаємо, на росії планують створити в армії спеціальні роти для геймерів.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.