Сергій Таран

Колишній професійний гравець в Dota 2 Пітер ppd Дагер поділився своїми думками про поточний стан професійної сцени MOBA від Valve. Він відзначає, що зараз сцена перебуває в плачевному стані, а зміни ініціювати ніхто не хоче.

«Поточний стан кіберспорту з Dota розчаровує, і шлях вперед здається незрозумілим.

Після поразки у відбірковому турнірі ESL KL моя команда задається питанням: що буде далі? Сцена T2 фактично вимерла, і тепер ми залишилися з результатами нашої відсутності турбот та зусиль.

Останнім часом оптимізм щодо Dota дається нелегко. Здається, що ті, хто міг би ініціювати зміни, задоволені статусом кво, але якою ціною? На перший погляд здається, що все гаразд, адже вони продовжують змагатися за великі призи та отримувати вищі зарплати. Але чи справді все добре?

Реальність інша. Ми стаємо все більш крихкими і менш пристосованими до великих змін. Наша лояльна фан-база зменшується, а нові гравці не заповнюють цю прогалину. Тим часом, букмекерські сайти продовжують домінувати в конверсії вболівальників, що ще більше загрожує здоров'ю індустрії.

Більшість не бажає вносити необхідні зміни та проводити капітальний ремонт галузі, якого вона потребує. Ми втрачаємо наші цінності заради економічної вигоди, залишаючи нас у пастці, яка лише на поверхні здається стабільною, тоді як насправді вона руйнується навколо нас.

Ця проблема пронизує все зверху донизу, зачіпаючи кіберспортивні команди, їхніх гравців та операторів турнірів. Це прикра ситуація, яка не повинна була розвиватися таким чином, але це наша реальність.»

Нагадаємо, headtr1ck не буде грати за NiP на Svenska Cupen 2023.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.