Сергій Таран

У Ріо-де-Жанейро вже пройшли перші матчі IEM Rio Major 2022 по CS:GO. Найкращі команди з усього світу борються за призовий фонд у розмірі $1,25 млн.

Редакція Players вирішила поділитися зі своїми читачами думкою про головних фаворитів турніру. Ми виділили п'ять колективів, у яких найбільше шансів на перемогу. У рейтингу команди представлені у вільному порядку.

FaZe Clan — чинні переможці мейджора

Цей список не міг обійтися без кращої команди першої половини 2022 року і переможця PGL Major Antwerp 2022 — FaZe Clan. Робін ropz Коль став деталлю для того, щоб FaZe Clan продовжили перемагати на топових турнірах. З початку 2022 року команда виграла не тільки мейджор, а також IEM Katowice 2022, ESL Pro League Season 15 і IEM Cologne 2022.

Так, побоювання викликає невиразна гра FaZe Clan на європейському RMR, але це все можна списати на небажання команди розкривати свої тактичні напрацювання. Ще важливим буде фактор публіки, так як колектив Хельвійса broky Сауканца прекрасно грає при заповненому залі і заряджається від уболівальників.

Також потрібно відзначити, що останні матчі FaZe були зіграні на початку жовтня. За цей час команда попрацювала над своїми слабкими місцями і готова перемагати.

Natus Vincere — завжди серед фаворитів

Багато експертів бачать Natus Vincere серед двох головних фаворитів IEM Rio Major 2022 і з цим складно посперечатися. Так, гру Народжених Перемагати на останніх турнірах не можна назвати еталонною, але на кожному великому чемпіонаті NAVI збираються і показують свій максимум.

Більше місяця перерви підопічні Андрія B1ad3 Городенського явно не витратили марно. Вже точно відомо, що команда почала тренувати Vertigo, що додасть хлопцям варіативності на етапі драфту карт.

Ще один важливий фактор на користь NAVI — Олександр s1mple Костилєв, це той гравець, який може вирішити результат матчу в соло. Так, турніри такого рівня не виграються за рахунок одного гравця, але при неймовірній підтримці бразильських фанатів ми можемо побачити ще більш сильну версію s1mple.

Ще одна сильна бойова одиниця в колективі — Віктор sdy Оруджев, який повинен продемонструвати свій максимум, щоб підписати повноцінний контракт з клубом.

Але ми не можемо бути до кінця впевненими в перемозі Народжених Перемагати, так як ефект Natus Vincere може спрацювати в одну або іншу сторону. Команда може здивувати всіх впевнено вигравши титул, або провалитися і безславно вилетіти.

Чергова перемога на мажорі для Magisk, dupreeh і zonic?

Багатьох здивувало рішення Team Vitality відмовитися від моно-французького складу і зібрати інтернаціональний, запросивши легендарних данців — Еміля Magisk Рейфа, Пітера dupreeh Расмуссена і Денні zonic Соренсена в якості тренера. Першу половину 2022 року скепсис експертів виправдовувався, і команда була середняком серед тир-1 колективів.

Після літньої перерви все змінилося. Ростер покинув Кевін misutaaa Рабьє, а його місце зайняв Лотан Spinx Гіладі. Прихід ізраїльтянина помітно підсилив команду, додавши їй вогневої потужності. Пік оновленого колективу був на ESL Pro League Season 16, де хлопці здобули перемогу. Потім пішли невпевнені RMR для Європи і відбір на фінал осіннього сезону BLAST. Після тих невдач капітан складу Дан apEX Мадесклер сказав, що команда грала не на повну міць, щоб не показувати заготовки перед найважливішим мейджором.

Ще потрібно відзначити, що Vitality починають з етапу Champions Stage і тут є дві сторони медалі. Команда розігрується і поступово набирає форму перед іграми з більш сильними супротивниками, але також це дозволяє противникам вивчити заготовки підопічних zonic і бути до них готовими.

Команда настрою — Heroic

Ми розуміємо, що ймовірність перемоги Heroic досить невелика. Але це та команда, яка повинна виходити в плей-офф, а якщо колектив в перших раундах здолає когось з пари NAVI/FaZe, то зупинити хлопців буде складно.

Heroic на кожному турнірі знаходяться серед претендентів на перемогу, але їм постійно чогось не вистачає. Одна з найсильніших сторін данців — мораль, команда на кожну гру налаштовується як на останню битву. Атмосфера буде підживлювати хлопців і додавати їм сил.

Team Liquid поверне північно-американський CS на вершину?

Можливо, багато хто з вас очікували побачити тут якусь бразильську команду, або умовних Cloud9. Але серед усіх колективів ми вирішили виділити саме Team Liquid.

Починаючи з IEM Cologne 2022 команда прогресує і покращує свою гру. Також потрібно відзначити, що в складі чудово поєднується молодий і агресивний Марек YEKINDAR Галінскіс з досвідченими лідерами колективу Джонатаном EliGE Яблоновскі і Китом NAF Марковичем.

Перешкодити Liquid показати свій рівень можуть тільки їх нерви. Граючи перед бразильськими фанатами, деякі гравці можуть не витримати тиску і дати слабину, що позначиться на результаті.

Це наша п'ятірка фаворитів IEM Rio Major 2022. Цілком можливо, що ці команди проваляться або одна з них виграє турнір, але це ми дізнаємося тільки 13 листопада.

Нагадаємо, неймовірні бразильські фанати. Атмосфера на іграх IEM Rio Major 2022 нагадує футбольні матчі.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.