Олексій Харченко

Новий снайпер Ninjas in Pyjamas Артем r1nkle Мороз поспілкувався з Players перед початком ESL Pro League Season 19 з CS2. Українець розповів про пропозиції від інших команд, перехід в NIP та адаптацію в новій команді. 

Ти довгий час пробув у B8, чому на твою думку в команди за цей час не вийшло зробити наступний крок та вийти на новий рівень? 

В нас було декілька можливостей на RMR, було три раунди для того, щоб вийти на мейджор. Я думаю, це були наші можливості вийти на наступний рівень, але нам не пощастило і в нас не було досвіду на той час. Тому ми не і вийшли на наступний рівень.

Тобто все питання в досвіді? 

Я думаю, що так. 

Можливо, ще чогось не вистачило? Бо досвід здобувається коли граєш матчі, турніри. Команда досить багато зіграла.

Ми багато грали проти Tier-2 або Tier-3. Досвід, я вважаю, що це коли ти граєш проти Tier-1 і це не праки, бо коли ти граєш офіційні ігри, розумієш більше помилок та фіксиш їх, а коли ти граєш праки ти фіксиш їх теж, це не зовсім те. Ми зіграли тільки два Tier-1 турніри, два RMR, іноді грали проти Tier-1 команд, типу ENCE та інших, але цього не вистачало. І десь не щастило.

Як ти отримав пропозицію від NIP, довго роздумував над нею?

В мене було десь п’ять пропозицій від інших команд. NIP були одними із перших і коли я дізнався про всі, я одразу вирішив, що буду йти в NIP. Для мене це був найкращий варіант.

Ти сказав, що отримував п’ять пропозицій, якого рівня приблизно це були команди?

Tier-2, але вони грали на хороших турнірах. 

Тобто найкращим варіантом для тебе були NIP?

Для мене так.

А ти пам’ятаєш коли надійшла пропозиція?

Я отримав пропозицію на початку березня.

Довго думав над цим варіантом?

Ми спілкувалися багато з NIP, десь два чи три інтерв’ю. Після цього я вирішив, що так, це NIP. Це не було так, що вони надіслали мені на пошту запрошення і я одразу сказав, так я йду. Але після інтерв’ю я вирішив, що це та команда, куди я хочу йти.

Ти спілкувався з менеджментом, чи з головним тренером?

І з менеджментом і з головним тренером. 

Ким вони тебе бачать в команді, що вони тобі казали?

Головне, що вони казали, це бути самим собою. Якщо я хочу грати агрессивно, то грати так, як я хочу грати, не змінюватися під команду, як я це робив в B8. 

Ваш склад ще не до кінця сформований, сильно це впливає на моральний стан та мотивацію? 

Та ні, ніяк не впливає, тому що у нас зараз гарний склад. Те що REZ захворів і його не буде на EPL, не дуже добре, бо він один із головних гравців в нашій команді, але все одно ми будемо робити все, що зможемо. Ми будемо більше грати від індивідуалки, тому що було дуже мало часу потренуватися разом з xKacpersky. Але ніяк не впливає, ми граємо, кайфуємо від гри один з одним. 

Ти сказав про REZ, його не буде, коли ви про це дізналися і як відбувалась підготовка з урахуванням заміни?

Це складно, тому що ми тренувалися з REZ тижня півтора-два, ми багато награвали один з одним. Я дізнався коли в нас були декілька днів перерви, це десь за п’ять-шість днів до EPL. Звісно це прикро, але ти маєш бути професіоналом та грати.

Як взагалі атмосфера в колективі, хто у вас відповідає за атмосферу? 

Ну найбільше це maxster, тому що він любить співати, він дуже багато співає, це дійсно дуже весело. alex і BluePho3nix теж дуже емоційні хлопці і вони підтримують завжди, тому я думаю, що все добре. Вайб дуже крутий в команді.

Ти кажеш maxster любить співати. Коли він це робить, на буткемпі, чи коли ви там виграли прак і він вирішив заспівати?

Та ні, під час праків він не співає, але перед праками, або коли є перерва, він може заспівати. 

А що він любить співати?

А я не знаю, це щось своє.

Чи є у NIP психолог?

Так, звісно є. Я б не сказав, що це прям психолог, це щось більше ніж психолог. Тому що він і регулює нашу фізичну форму і що ми їмо. Якщо є якісь питання, то ти приходиш до нього та вирішуєш проблему, тому що за тебе ніхто фіксити не буде. 

Як в тебе з англійською, чи не виникають проблеми з комунікацією?

Так, на старті, коли я тільки приєднався, після тренувальних днів, в мене іноді боліла голова. Зараз я більше звик до цього. Та і я вивчав англійську коли був малим, десь дев’ять років. В мене немає з цим проблем, тому все гарно, все розумію. Але іноді забуваю слова, але це невелика проблема. 

Яка у вас ціль мінімум на EPL, спілкувалися в команді про це?

Немає якихось глобальних цілей на турнір. Але думаю просто грати, та старатися step by step, якщо будемо вигравати, то зайти далеко як можемо. 

Дякуємо за підтримку проєкту — нашим друзям з FAVBET, що активно підтримують кіберспорт та роблять його ближчим для українських фанатів.


ТОВ «БУКМЕКЕРСЬКА КОМПАНІЯ «ФАВБЕТ». Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022, видана згідно з рішенням КРАІЛ № 433 від 13.12.2022 та Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 20.04.2021, видана згідно з рішенням КРАІЛ № 137 від 05.04.2021, зі змінами.

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.