Олексій Харченко

Ховард rain Нігаард поспілкувався з головним редактором Players Олексієм Харченко на ESL Pro League S19. Ми обговорили потенційну нестачу енергії, «серію із фіналів», найнебезпечнішу команду в групі та виступ NAVI. 

Ви майже не відпочиваєте між турнірами, як це впливає на процес підготовки і чи відчуваєш ти брак енергії? В одному з інтерв'ю ropz згадував, що команда дуже багато грає у CS. 

Так, це точно. Я думаю, що виснаження вступає в гру. Це дається взнаки, якщо подумати про графік. Ми втомилися, але ми зробили дещо хороше після IEM Chengdu – взяли пару вихідних, щоб зробити ментальне перезавантаження. Думаю, з урахуванням того, скільки ми грали в Counter-Strike за останні місяці, це не повинно вплинути на нас, якщо ми візьмемо пару вихідних, щоб зробити повне перезавантаження. Ми вчинили правильно після Ченду і сподіваємося, що це спрацює. 

Ви були на восьми гранд-фіналах поспіль, чи маєте намір продовжити свою серію?

Так, немає ніяких причин, чому ми повинні зупинятися зараз. У Китаї ми грали виснаженими, і я думаю, що з тих пір втома зменшилася завдяки відпочинку. Думаю, наша мета – перемогти тут і зробити ще один крок в сторону Grand Slam.

Ви перемогли на IEM Chengdu, але програли у фіналі PGL Major Copehagen. Чи змогла ця перемога трохи поліпшити стан команди після поразки на "домашньому турнірі" в Копенгагені? 

Так, я думаю, що перемога у гранд-фіналі – це те, що нам було потрібно, це те, чого ми давно не відчували. Було добре виграти його з Давидом (frozen - Players), щоб він міг відчути це разом з командою. Було кілька поразок у Катовіце та Мейджорі. Перемога на IEM Chengdu покращила наш переможний дух. 

Можеш порівняти ці два турніри? 

Ні, я не можу порівнювати ці турніри (посміхається - Players). Після Копенгагена я не посміхався, але почувався щасливішим, коли виграв IEM Chengdu. Мейджор має дуже велике значення для кожного гравця. Програти його, особливо коли ти дійшов до фіналу, дуже важко. 

Яка команда у вашій групі найнебезпечніша?

У нашій групі є VP. З новим поповненням з electronic я думаю, що вони можуть бути дуже хорошою командою. Я думаю, що це буде важкий суперник, оскільки у нас немає ніякої інформації про те, як вони збираються грати. З VP завжди важко грати, і якщо в їхній грі є трохи загадковості, вони можуть бути хорошим суперником на цьому турнірі. 

Яка мінімальна мета для FaZe Clan на цьому турнірі? 

Я думаю, що наша мінімальна мета – потрапити до плей-оф, а там вже як вийде. Нам завжди було важко грати на груповому етапі. Якщо ми дійдемо до плей-оф, я знаю, що далі все можливо. 

Деякі аналітики називають перемогу NAVI на PGL Major Copenhagen 2024 випадковістю, ви згодні з цим, чи вважаєте їхню команду недооціненою?

Важко сказати. Я думаю, що в самій команді дуже хороші гравці. Я думаю, що під час мейджора вони дуже добре зіграли як єдине ціле. Я не знаю, ми повинні почекати і подивитися, як вони будуть виступати в ESL Pro League і майбутніх турнірах, перш ніж говорити про випадковість. З нашої точки зору, вони практично знищили нас на двох мапах у фіналі. Вони добре виступили, я не хочу називати це випадковістю. 

Чи бачите ви їхній розвиток як команди? 

Так, вони покращилися як команда під час турнірів. Вони показали хорошу гру на мейджорі, а окремі гравці з'являлися в потрібний момент. 

Ви стали рекордсменом з найдовшого перебування в одній організації (3014 днів у FaZe). Що це для тебе означає?

Насправді нічого. Приємно бути найдовше в команді, але в той же час, для мене це не має особливого значення. 

Дякуємо за підтримку проєкту — нашим друзям з FAVBET, що активно підтримують кіберспорт та роблять його ближчим для українських фанатів.


ТОВ «БУКМЕКЕРСЬКА КОМПАНІЯ «ФАВБЕТ». Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022, видана згідно з рішенням КРАІЛ № 433 від 13.12.2022 та Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 20.04.2021, видана згідно з рішенням КРАІЛ № 137 від 05.04.2021, зі змінами.

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.