Сергій Таран

Український кіберспорсмен Віктор sdy Оруджев дав велике інтерв'ю Олексію yXo Малецькому. У ньому гравець розповів про свою кар'єру в CS:GO та назвав найкращий клуб, за який він виступав.

«Я взагалі не хочу грати у СНД-організаціях. [Чому?] Дуже різний рівень. Я був у MAD Lions в онлайні 5 або 6 місяців. За цей час я побачив різницю. Якщо порівнювати NAVI, MAD Lions та Team Spirit, найкраща з цих трьох — MAD Lions. По-перше, щодо комунікації між людьми, між менеджментом і гравцями.

Мені пощастило, тому що до мене добре ставилися в Spirit, також належать до NAVI, все класно. Напевно, підхід у Європі мені ближче до душі. Тут гаразд, а там ще краще.

У MAD Lions ми з ранку заходили з психологом до Discord, виходили на онлайн-прогулянку, приймали контрастні душі раз на тиждень. Ми збиралися з організацією, нам платили, ми грали в якісь настільні ігри на кшталт «Мафії». Будували тісний зв'язок між людьми. Напевно, тоді я почував себе ментально краще.

Жаль, що нам не вдалося швидко дати результат. Хоча я вважав, що ця команда мала великий потенціал. Але тоді організація вирішила закрити склад CS, грубо кажучи, через Valve, її ставлення до клубів. У Riot Games більше фінансів дають. Скажімо, MAD Lions пішли в Valorant. Вони втрачали великі гроші у CS.»

Ще Оруджев розповів про те, як потрапив у NAVI і згадав, що міг пепейти в команду ще раніше.

«MAD Lions закрили склад, я ще посидів пару місяців, два чи три. Ми [з агентом] шукали команду. Він написав: "Давай запропоную NAVI тебе". Це якраз було під час мейджору в Антверпені. Я погодився. Агент написав NAVI і все. <...> Я був на контракті з MAD Lions, вони платили мені зарплату. Клуб безкоштовно відпустив мене до NAVI. <...>

Коли клуб узяв Бумича, я також був на олівці. Дивно, що мене не тестували на праках. NAVI звернулися до Spirit, мені каже CEO: "Тебе звуть у NAVI, ти йдеш?" Я відповідаю: "Іду". Увечері ми заходимо до тимспіку, я прощаюся з командою. Минає кілька днів, і все обривається.

Повертаюся до пацанів: "Здорова, шо ви тут?" Жахливий удар, мені тоді було 20 років. Це сколихнуло мене.

Коли в NAVI брали Перфекто, мене теж розглядали, але не тестували. Клуби спілкувалися між собою через мого агента. Все теж дуже швидко обірвалося.»

Нагадаємо, сьогодні NAVI зіграють перший матч у плей-офф IEM Katowice 2023.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.