Сергій Таран

Співзасновник платформи DMarket, яка створена для торгівлі віртуальними ігровими предметами, Володимир Панченко дав інтерв’ю Forbes.ua. В ньому він розповів про те, що штучний інтелект може дати геймінгу.  

Що може дати ШІ геймінгу?

Генеративний ШІ – про те, щоб генерувати як предмети та моделі, так і цілі рівні гри. Там ще дуже багато куди треба йти, тому що генерувати якісь складні 3D-предмети поки не виходить як треба. Але скетчі, 2D-графіка тощо – це вже економить багато часу, дуже багато грошей, пришвидшує шлях від ідеї до реалізації.

Настільки я знаю, це вже буде частиною великих платформі і движків типу Unity та Unreal Engine. І людина без жодного досвіду у розробці ігор, але з дуже класною ідеєю завдяки штучному інтелекту зможе досить швидко донести її до мене. Я це обожнюю.

Але у ШІ є багато шарів. Я дуже люблю не тільки шутери, а й ігри з історією, наприклад, Last of Us 2. У новому Diablo багато цікавих діалогів, сайд-квестів. За допомогою ШІ можна буде зробити їх ще цікавішими, ще реалістичнішими. Це з одного боку страшно, а іншого – дуже цікаво.

Власне, в Україні нагальна проблема – локалізація ігор українською. Автоматизація перекладу з ШІ тут допоможе?

Будете сміятися, але перші гроші я заробляв саме перекладом ігор. Щоправда, для піратських компаній типу «Фаргус», але що було, то було. Тому я точно знаю, що є проблема з перекладом.

Це точно допоможе. Зараз ШІ працює на трансформерах. І йому все одно, якою мовою ми розмовляємо й якою мовою перекладаємо.

Нагадаємо, співзасновник DMarket розповів про розвиток площадки після продажу.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.