Олексій Харченко

Назва «українське класичне» прийшло до нас з футболу, бо саме так називають головне протистояння УПЛ між київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем». В українському кіберспорті «українським класичним» стали називати протистояння між NAVI і Monte.

Якщо раніше NAVI були головним представником України в CS:GO, то зараз з ними на рівних конкурують Monte, які завоювали серця багатьох українських фанатів CS. 

Це матч, якого чекають десятки тисяч українських фанатів і який, на превеликий жаль, відбудеться не в фіналі ESL Pro League S18. Редакція Players підготувала для вас трохи статистики і звісно, прогнози українських кіберспортивних експертів. Налітайте! 

Статистика 

Статистично всі гравці Monte і NAVI проводять чудовий турнір. Представники обох колективів мають середній рейтинг на турнірі більше 1, а найменший показник у kRaSnaL – 1,02. Але при цьому у чотирьох гравців “Народжених Перемагати” рейтинг більше 1,10, а у Monte тільки у DemQQ показник більше 1,10 — він складає 1,16.

На EPL S18 статистично кращим гравцем Monte є DemQQ, у NAVI за статистикою на цьому турнірі найкраще відіграє b1t. Валерій виграє у Сергія майже за всіма ключовими показниками, але варто відзначити, що на цьому турнірі NAVI зіграли лише 8 мап, тоді як Monte – 22. Плюс показники b1t не мають великого відриву від показників DemQQ.

Якщо порівнювати снайперів команди, то тут перевага у NAVI з s1mple, він кращий майже в усіх показниках. Олександр поступається Woro2k тільки в середній кількості кілів за раунд та в середній кількості кілів з AWP за раунд, але навіть тут різниця в цифрах мінімальна.

Monte зіграли на цьому турнірі на всіх мапах окрім Inferno, яка є пермобаном команди. Всього у Monte 22 зіграні мапи, і найгірше у колективу виходило грати на Overpass – нуль перемог за три матчі. Найкращий вінрейт у Monte на Anubis, який вони шість разів виграли і раз програли.

NAVI зіграли на турнірі тільки 8 мап і на всіх мають 100% вінрейту. Команда тричі виграла на Anubis, по два рази на Inferno та Nuke, а також раз на Mirage.   

Прогнози експертів 

Редакція Players зібрала для вас предікти і передматчеву аналітику топових українських кіберспортивних аналітиків і експертів. 

Олександр petr1k Петрик 

Це буде дуже цікавий і близький матч. Не буде такого розгрому, як було на мейджорі. NAVI в хорошій формі, Monte в хорошій формі. По маппулу, тут немає переваги у якоїсь з команд. Я думаю що NAVI захочуть використати на даний момент слабкий Overpass у Monte, вони можуть це зробити і цю мапу дуже любить iM, ще з часів GamerLegion. 

Але це не дуже впевнений пік, тому що NAVI жодного разу на ESL Pro League S18 не зіграли цю мапу. На цій мапі може статися що завгодно. Це не сильна мапа NAVI на даний момент. Вони сильна у них історично, тому в теорії може залетіти у них як пік. 

Я думаю це буде бенгер, а не матч. Там буде 3 мапи. На десайдер залишиться або Mirage або Anubis - 100% сильна мапа і тих і інших. Хто тут виграє? Тільки якісь надземні сили це знають. Навіть не можу спрогнозувати… Я тут обережно, трохи більше шансів дам Monte, але матч дуже цікавий і його дуже важко спрогнозувати

Костянтин Leniniw Сівко 

В Monte є два вибори: Anubis це їх найкраща мапа і перший пік проти переважної більшості суперників. Проблема в тому, що в NAVI мапа Anubis також одна з найпотужніших. Тому я більше схиляюсь до вибору Ancient.

Що стосується NAVI, вони оберут Nuke якщо будуть відштовхуватися від своєї сили або оберуть Overpass, якщо захочут зіграти найгіршу мапу суперника. 

Для Monte це безкомпромісність та впевненість в собі. 1/2 фінала EPL на 32 команд та перемога над Vitality це сильне досягнення - тут треба вміти грати. Вони вже вигравали NAVI на меджорі в іншому складі, тому ніяких нервів не буде. 

Щодо NAVI, в них все ще дуже небезбечний s1mple в команді, в них є гарна структура та виконавці світового рівня. Ще їм дуже потрібна ця перемога, тому ризикну припустити що для NAVI - це більш важливий матч.

Мій предік - 55/45 на користь NAVI.

Олексій уХо Малецький

Monte на думку більшості виступають тут в ранзі андердогу, а я вважаю що вони точно не слабкіші в цьому двобої, особливо з урахуванням того, кого вони прибили до цього. 

Слабке місце в цій грі для Monte це Overpass, але в мене є сумніви що до того, чи захочуть NAVI обирати цю мапу своєю. 

Monte переможуть, хоча мотивація в обох команд величезна. Чекаю на три мапи!

Роман Petrovich Журавель 

Я чесно буду вболівати за NAVI, бо після виходу звідти росіян цей клуб став ще більше мені подобатись, плюс, вони знайшли ту комунікацію якої не вистачало на минулих турнірах. 

Видно які вони дійсно сильні, тому для мене вони є фаворитами за рахунок їхнього Аіма і рівня гри. Це буде скоріш за все 2:1 на користь NAVI, мапи будуть Ancient пік Monte, Mirage пік NAVI і Anubis буде десайдером, чомусь я так думаю. Monte круті, але я за NAVI!

А що думаєте ви? Пишіть свої прогнози в коментарях.  

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.