Сергій Таран

Засновник української студії Maincast Віталій v1lat Волочай розповів про те, що вони мають ексклюзивні права на російськомовні трансляції турнірів від ESL і більше ніхто не може вести мовлення на ньому до 2027 року. Цим він поділився в рамках подкасту на каналі «Кацапське інферно».

«У нас глобальні права, тобто ми коментуємо на весь світ, Твіч, Ютуб, він ніде не забанений, ти можеш його дивитися з Папуа-Нова Гвінея, з Америки, Росії, Казахстану, України. Єдине в чому в нас обмеження, в нас обмеження по мові, тобто у нас підписаний контракт на російську мову, на даний момент. Але в нас в контракті є пункти, які дозволяють нам його розширити на інші мови країн колишньої співдружності і так далі, ми можемо спокійно, якщо ми захочемо, якщо в нас будуть на це фінанси, включити мовлення українською мовою, білоруською мовою, казахською мовою, грузинською мовою, якою ми собі захочемо і паралельно висвітлювати, або ж замінити повністю російську мову. Але тоді на російській мові ніхто не зможе коментувати окрім нас, взагалі ніхто. Тобто ми можемо до 2027 року вимкнути російськомовну трансляцію»

Віталій v1lat Волочай

Також Віталій Волочай поділився статистикою переглядів IEM Katowice 2022.

«Статистика Катовіце, якою вже поділились наші партнери з ESL з нами, в них виросла кількість глядачів з Росії на 25%, на англомовній трансляції на 25% виросла кількість глядачів з Росії. Наша статистика в порівняні з минулим роком, ну минулий рік напевно не правильно порівнювати, бо це був онлайн, правильно, а тут був LAN. Але все таки, це була війна, це були перші дні війни і ми були впевнені, що наша статистика впаде відсотків на 50, може на 75, а враховуючи те, що Сеня слів в ефірі не вибирав, ми думали, шо вона взагалі впаде, прям ну дуже сильно. Але вона ніфіга не впала, вона виросла на 2,5% в порівнянні з минулим роком»

Віталій v1lat Волочай

Ще v1lat розповів, чи будуть трансляції українською мовою.

«Рейтинги не будуть падати, коли ми додамо українську мову, тому що, україномовні люди, які будуть дивитися, вони будуть слухати україномовні трансляції, люди які будуть намагатися зараз перелаштуватися з російської мови на українську, вони також будуть україномовні трансляції і вони будуть рости. А російськомовні трансляції будуть залишатися і той хто захоче прийде їх і послухає, але я одразу говорю, всім хто буде приходити і слухати, люди добрі, любі друзі до 2027 року на каналах Maincast ми будемо говорити про те, що робилося тут, ту війну, про те, чому люди будуть платити за цю війну, люди в Росії, ми будемо говорити те, що ми думаємо і те, як ми до цієї війни відносимося, а не те, що вам розказують по телебаченню»

Віталій v1lat Волочай

Нагадаємо, що WePlay Esports зупинили всі свої російськомовні проекти і запустили турнірну платформу на підтримку ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.