Сергій Таран

Співзасновник студії Maincast Віталій v1lat Волочай сказав, що згоден з Олександром Petr1k Петриком, який виступає проти росіян у NAVI. Але кастер вважає, що організація повинна робити це поступово, щоб не нести серйозні втрати. Про це українець розповів на своїй недавній трансляції.

«Я підтримую позицію, що росіян у NAVI бути не повинно, але не анально-карально. Я вже пояснював: у Maincast працює GodHunt, мій хороший друг. І він росіянин - йому не пощастило, що у нього російський паспорт, але він не винен. Так вийшло, що народився там. Він вже 10 років живе в Україні. Не звільняти ж його через це з роботи? Він нормальна, розумна людина, яка допомагає ЗСУ, волонтерам і так далі. Тут просто не потрібно ставити на людині хрест, тому що у нього червоний паспорт.

Я трохи спілкувався з electronic, але свого часу багато говорив з Perfecto - він розумна людина. Не знаю, що сказати про electronic. Я бачив ролик з Домагоєм Відою, де Елек кричав, що футболістові треба заборонити в'їзд в Росію - пішов ти на хер! Я буду щасливий, якщо його замінять.

У мене критичне мислення в інший бік. Є думка, що не треба вболівати за NAVI, тому що за них грають два росіянина. А я скажу навпаки: за них треба вболівати, тому що за них виступають три українці. Петрик в інтерв'ю сказав: вболівайте за somedieyoung, s1mple і B1T. А я б вболівав за NAVI як за організацію. Я розумію, що там багато росіян у купі незрозумілих дисциплін. Але ми чули коментарі. Я вірю, що з часом знайдуть заміни. Просто взяти вигнати півкоманди і ніде не грати - кому від цього буде краще? Нам з вами або кому, якщо клуб ніде не виступатиме? Або людям, які втратять роботу, які працюють в NAVI на позиції SMM або ще кимось? Ось кому буде краще? Нікому.

Тому я підтримую NAVI, коли вони роблять ось такі заміни на кшталт somedieyoung. Я щиро вболіваю за Вітю і дуже хотів, щоб NAVI виграли BLAST Premier Spring Finals 2022. Немає сумнівів, що sdy - розумна людина, ви могли бачити його інтерв'ю. Мені хочеться підтримувати ось таку команду. Я сподіваюся, що NAVI скоро повністю, скажімо так, оновляться. Я знаю позицію менеджменту NAVI - це патріоти України. Тут немає правильної або неправильної позиції - вони українці, все просто. Я сподіваюся, що вони з часом все зроблять так, як потрібно.

Моя позиція більш помірна. Я знаю, що багато хто її не підтримує. Але мені здається, що зараз розвалити все і вигнати купу працівників NAVI, які обслуговують клуб чисто для того, щоб позбутися 12 росіян - це тільки в мінус для України і місцевого кіберспорту. Я за заміни, але за поступові. Я за те, щоб це робити не відразу, а так, щоб NAVI залишилися топовим клубом у світі.»

Віталій v1lat Волочай

Нагадаємо, v1lat сказав, що, якщо йому запропонують висвітлювати The International 2022 російською, він погодиться тільки на певних умовах.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.