Сергій Таран

Valve повідомила, що на The International 2023 з Dota 2 будуть використовувати звуконепроникні кабінки. Про це компанія розповіла в рамках нового матеріалу для блогу «Між лініями».

Також Valve розповіли, що на TI5 розробили ідеальні звуконепроникні кабінки, одна така коштувала більше $200 тис. Але виявилося, що ці кабінки не підлягають міжнародному перевезенню.

«Багато хто не знає, що кіберспортсмени не просто прокидаються і одразу йдуть грати на арені - їм, як і будь-яким атлетам, потрібна розминка. Вони теж віддають перевагу особистому обладнанню, - у нашому випадку клавіатурі, миші, навушникам, - зношеному саме так, як вони звикли. Складність кабінок у тому, що перераховані вище комплектуючі доводиться замінювати в останню мить, і в гравців майже не було часу на розігрів і "підгонку" обладнання під себе, бо турнірний працівник намагався якнайшвидше забрати миші та клавіатури, щоб якомога раніше підключити їх на сцені. Цю проблему повністю вирішила заміна двох кабінок на чотири обертових столи. Гравцям сподобалося, що замінювати обладнання стало простіше і швидше, а паузи між іграми стали меншими.

Однак звукоізоляція все ж виявилася важливішою: ми не змогли довести її до прийнятного для нас рівня, хоч і постаралися поліпшити акустику арени. Чи варто і далі експериментувати з форматом без будок? Безумовно. У нього є безліч переваг як для гравців, так і для глядачів. Проте ми повернемося до нього, лише коли будемо абсолютно впевнені, що все пройде без проблем. Головне, що ми рухаємося у правильному напрямку: змагання стають швидшими, зручнішими та загалом кращими для їхніх учасників, а ми насолоджуємося видовищем у всій його красі.

Ну а доти ми з радістю повертаємо "класичні" звуконепроникні кабінки, знайомі вам із TI5. Залишилося лише забрати їх зі складу в Кенті та підготувати до складання на головній сцені The International 2023.»

Нагадаємо, FaZe звільнили свого генерального директора.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.