Сергій Таран

Російський клуб Virtus.Pro опублікував у Твіттері публікацію про одержання кубка чемпіонів IEM Rio Major 2022. Цей факт є порушенням санкцій, накладених на організацію після повномасштабного нападу Росії на Україну.

У коментарях під твітом український фанат запитав ESL, чи має VP право приписувати собі перемогу Outsiders. Віце-президент з розробки продуктів ESL Міхал Бліхарц прокоментував ситуацію і заявив, що Virtus.Pro не має відношення до перемог Outsiders. При цьому він не уточнив, чи буде застосовано якесь покарання до команд.

«Це, звичайно, неприємний сюрприз, оскільки VP не виграли титул на IEM Rio, і VP не мають права представляти результати IEM Rio як перемогу VP. Трофей був відправлений на адресу у Вірменії, надану Outsiders»

Цей інцидент прокоментував співзасновник української студії Maincast Віталій v1lat Волочай. Наголосивши, що росіяни завжди намагаються приписати чужі досягнення собі.

«Вчорашній мем з розпаковкою кубка за перемогу на Мажорі по КСГО в офісі клубу який його не виграв — це така російська тєма, просто кайф.

Люди просто привласнили собі кубок, ******** [викрали], як і мають робити справжні росіяни. Унітази, телевізори, кубки чемпіонські.

Боже яке позорище, коли навіть віце-президент ESL пише у твітері, що VP не мають права собі привласнювати кубок за перемогу на Мажорі.

Але знову таки. Хіба ми здивовані?

P.S. Усіх з днем Рамштайну»

Нагадаємо, починаючи з 24 лютого 2022 року, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України, великі турнірні оператори наклали санкції на Virtus.Pro. Команда може виступати під нейтральним тегом, а також у неї повинні бути відсутні спонсори, пов'язані з VP.

Між командами повинні бути розірвані всі зв'язки та Virtus.Pro не можуть приписувати перемоги колективу під іншою назвою собі. Можна вважати, що VP вкрали титул у іншої команди і приписали собі чужу перемогу, за це організацію мають покарати.

Раніше ми писали, що стали відомі найприбутковіші українські ігри у Steam.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.