Олексій Харченко

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб. Про це йдеться в указі на сайті Офіса Президента.

Серед майже 300 компаній, до яких застосовуються санкції, більшість - це російські букмекерські контори і компанії, зареєстровані на Кіпрі. Під обмеження потрапила і букмекерська компанія Parimatch, яка зареєстрована в Україні. Крім того, в список потрапила компанія Parimatch Foundation, яка зареєстрована на Кіпрі.

Компанія Parimatch є титульним спонсором і партнером багатьох футбольних клубів як в світі (ФК "Челсі", ФК "Лестер Сіті" і інші), так і Україні (ФК "Шахтар", ФК "Дніпро-1" і інші), а також федерації баскетболу України. Амбасадорами бренду є боксери Олександр Усик і Деніс Берінчік. В свій час компанія також активно співпрацювали з різними кіберспортивними організаціями.

Також до списку потрапила компанія Weplay Media Holding, хоча компанія не займається букмекерської діяльністю.

Пізніше WePlay Esports прокоментувала потрапляння Weplay Media Holding Limited в санкційні списки РНБО. В прес-релізі говориться, що між компаніями немає зв’язку з 2019 року, так як тоді Weplay Media Holding Limited була передана інвестиційному фонду JKR.

Згідно з документом, їм заборонено вести діяльність в Україні на 50 років, активи в Україні заблоковано, ліцензії і дозволи анульовано, діє заборона передавання технологій і прав на об'єкти права інтелектуальної власності.

На момент публікації, офіційних заяв від цих компаній опубліковано не було.

Нагадаємо, раніше українська компанія WePlay заперечувала чутки про припинення проведення турнірів Academy League з CS:GO. 

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.