Сергій Таран

17 травня компанія WePlay анонсувала четвертий сезон Academy League. Після появи списку складу учасників у ком'юніті з'явилися питання до турнірного оператора, оскільки на чемпіонат під нейтральним тегом запросили академію Virtus.pro.

Коментатор Арсеній ceh9 Триноженко назвав рішення запросити на чемпіонат дану команду «дивним»:

«Якщо чесно дивне рішення від WePlay Esports з приводу команд, які вони запросили. Адже ми всі домагаємося скасування команд з РФ де-небудь, а ви якби Укр орга і їх запрошуєте, а далі вони ж посилаючись на вас будуть убалтувати інші оргії їх кликати на турніри, це прецедент.

Там умовний dmarket морозить рахунки всіх громадян РФ, так чинять інші фінансові інститути, а WePlay Esports українська організація готова виплатити призові гравцям з Росії, а в цей момент у нас війна з РФ. Ну чесно, це не хейт Виплея, але я не розумію»

Також ситуацію прокоментував аналітик Олександр Petr1k Петрик:

«Якщо дивитися на ситуацію з точки зору европейських клубів та турнірних організаторів, то це логічне рішення. Бо так само зробили PGL та ESL, а суспільство це прийняло. PGL навіть допустили до мейджору forze!!! В Україні ніхто не розуміє, як таке можливо, в Европі таке враження, що нікого це не здивувало.

Але чого ми очікуємо від европейців, коли провідні українські компанії, що є обличчям України у світі кіберспорту, демонструють ось такий приклад? Чи маємо ми моральне право вимагати чогось від ESL чи PGL, якщо у NAVI грають росіяни, а наш український турнірний оператор допускає росіян до свого турніру?

WePlay вибрали класну стратегію розвитку українськомовних трансляцій, запустили безліч ініціатив на підтримку української армії та людей, купу грошей пожертвували на ЗСУ. Я сподіваюсь, що у офіційній заяві вони просто не захотіли говорити як є. Сподіваюсь, що насправді є якісь об'єктивні причини, чому відмова від росіян на цих турнірах неможлива зараз, але планується у майбутньому. А зараз у моїх очах і очах багатьох українців (як я побачив по реакціям у соцмережах) усе виглядає так: українська компанія допомагає знищити рф, але створює можливості молодим російським талантам потрапити у великий кіберспорт. 

Сподіваюсь, що WePlay не забариться і випустить заяву, у якій знищить цей дисонанс»

Після тиску громадськості WePlay прийняли рішення дискваліфікувати Outlaws. Також компанія заявила, що приносить вибачення.

Як ми бачимо, всидіти на двох стільцях студії не вдалося, так як вже 86 день Україна захищається від агресії Росії.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.