Сергій Таран

Гравець Monte Сергій DemQQ Демченко дав інтерв’ю порталу Cover.gg. В розмові він розповів про виступ команди на BLAST.tv Paris Major 2023 з CS:GO, можливий відхід BOROS з команди та про відчуття після перемог над росіянами. Ми виділили найцікавіші моменти.

Про відсутність відпочинку після мейджору

«По факту турнір не важливий, тому що в нас вже є слот, але треба вигравати все одно, тому що дають очки і потім не буде багато турнірів, коли буде брейк усіх команд.

Проблема в тому, що коли ти ідеш у відпустку, турнірів нема і рейтинг може падати. Зараз ми у топ-10, а через 2 місяці можемо бути топ-20, і потім команду не заінвайтять на якийсь турнір і буде пічалька. Тому ми граємо і намагаємося виграти якомога більше, щоб був рейтинг краще і зберігся він на довше.»

Про гру на BLAST.tv Paris Major 2023

«Всі матчі, окрім Vitality, я відіграв на 8 із 10. Зняв би два бали за гру з Vitality. Ну або на 7 – зняти ще один за матч у плей-офф проти GamerLegion. Не знаю, у нас якось в усіх тоді не пішло… Ми взагалі нічого не могли зробити, і після гри було не дуже, коли ми програли, бо розуміли, що ми могли спокійно їх закривати.»

Про результат GamerLegion

«Не сказати, що я прямо здивований. Я можу сказати лише, що ті тір-2 команди, які грали мільйон ігор, мільйон турнірів – вони всі молодці, тому що вони пройшли. І я не можу сказати, що я здивований, що Apeks були в полуфіналі – вони грали безліч змагань, ми грали паралельно з ними. Вони також набралися досвіду, вони постійно грали тримали форму. Так само в усіх інших командах, які пройшли в плей-офф цього мейджору.

Вони всі молодці, я ні на краплю не здивований тому, що вони показали дуже велику роботу.»

Про різницю гри в онлайні та на LAN

«Ми так само знайшли ікс-фактор на LAN’і. Тобто в онлайні було трошки інше. Але приїхали на LAN і хочеться прямо давати інфу. Якісь чакри відкриваються, починаєш кричати, щось більше кажеш, більше пропонуєш. В онлайні такого менше, таке є, але його менше, чому? Я не знаю... Для активації Х-фактору треба дати твоєму організму зрозуміти, що зараз або ніколи. Або тут, або знов чекати півроку. Дуже важко пояснювати, але так, він є. Ми трошки до онлайн режиму повертаємося, але він вмикається, коли треба».

Про перемоги над росіянами

«Відчуваєш, що ось добре, хай їдуть додому. Це якось вдвічі краще відчуття, ніж просто коли іншу команду перемагаєш. <…> Але коли ти бачиш саме FORZE, то там все в три-чотири рази сильніше, бо організація російська, всі гравці російські. З NAVI було не так сильно було, бо ти розумієш, що це українська організація, там три гравця з України. Це не те саме, як проти FORZE було або проти 1WIN якихось.»

Про можливий трансфер BOROS

«Може, я ж цього не знаю, це знає більше організація. Як там буде я не знаю, якщо його візьмуть, то да, будуть якісь шанси, а якщо не візьмуть, то ми далі будемо грати в нашому складі. В мене позиція така: незамінних людей немає. Ми бачимо, що на тір-1 сцені робляться якісь решафли. Vitality, наприклад, зробили дуже грандіозні зміни, дуже багато людей вони поміняли, двох гравців, тренера, і будь ласка - виграли EPL S17 та мейджор. Хотілося б грати в такому ж складі, але ми про це не говоримо, бо це ні на що не вплине. Якщо BOROS'а куплять — то куплять, а як не куплять - то не куплять.»

Про проблеми з Міністерством молоді та спорту України

«Я не можу прямо розповідати. Ми поїхали на турнір в Данію через Федерацію Кіберспорту України. Нам повідомили, по таку дату треба повернутися. Ми, звісно, погодилися. Після того, як ми пройшли у Challanger Stage, ми написали Федерації листи, що у зв'язку з обставинами, що ми пройшли в наступну стадію і повернемося, як тільки закінчимо цей турнір. Ми пофоткали ці документи, скинули їм, але нам відповіли, що вертатися треба зараз, бо там є росіяни.

Звичайно, що жодна команда не буде скіпити мейджор, бо це мейджор, і ти ж все життя граєш для того, щоб потрапити на цей турнір — це мрія кожного гравця в КС. І це не просто мрія – це його мета в цій грі, і тому апріорі ми не могли скіпнути турнір. Я не переживаю, бо ми повернулися всі, це можна побачити в соцмережах, якщо хтось там не вірить. Новина вийшла нещодавно і багато людей, думає, що ми кричимо гасла й при цьому в Польщі сидимо на буткемпі. Але ні, ми всі вдома, я в Києві, наприклад.»

Щодо активного висловлювання української позиції на мейджорі

«Це робиться для того, щоб якомога більше людей чули, бачили і розуміли, що відбувається в Україні. Я сподіваюся, що це на когось впливає в добру сторону, що люди потихеньку розуміють. Наша задача була, щоб якомога більше людей направити на цей правильний меседж, включаючи тих, хто сумнівався. Те, що ми казали про війну в інтерв'ю - то це кожен українець має говорити, щоб це всі бачили і чули, бо хтось забуває, комусь байдуже. А коли той, кому байдуже, скинув потім якісь кошти - то це ще одна невеличка перемога».

Про українське ком'юніті під час мейджору

«Взагалі ком'юніті наше — це великі молодці. Коли ми вигравали перші ігри, то я відповідав взагалі всім, якщо там писали добрі слова. Писали і недобрі слова, але зазвичай так трапляється. Найгірше русаки писали, мовляв там скоро ракета в будинок прилетить, давай скоро в Бахмут і всяке таке. Це найбільш дефолтне, що пише русня, і все. Або пишуть, що чітер. Ага, на LAN’і. З цього я угараю найбільше».

Нагадаємо, Айдин KrizzeN Турлибєков дав велике інтерв’ю Players.

Теми:
Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.