Сергій Таран

Міжнародна федерація кіберспорту (IESF) представила офіційну заяву стосовно повернення росіянам дозволу виступати на турнірах з прапором та гімном рф. Федерація заявляє, що рішення було ухвалене демократичним шляхом.

Заява IESF

Міжнародна федерація кіберспорту, яка об'єднує 140 національних федерацій, провела щорічні загальні збори (AGM) в Яссах, Румунія, 28 серпня під час фіналу 15-го чемпіонату світу з кіберспорту.

110 національних федерацій взяли активну участь в AGM, обговорюючи порядок денний, який складався з 44 пропозицій, що були винесені на голосування. Одна з пропозицій, подана Федерацією кіберспорту Росії, полягала в тому, щоб дозволити спортсменам з Росії в майбутньому, у 2024 році, виступати під своїм національним прапором і гімном.

Цього року жодна російська команда не була присутня на чемпіонаті світу, і жоден російський делегат не був присутній на річних зборах.

Після висловлення своїх думок усі 70 присутніх членів провели демократичне голосування, в результаті якого було подано 32 голоси "за" і 25 - "утрималися".

Представники Української федерації кіберспорту не погодилися з результатами голосування і відмовилися від зустрічі з керівництвом IESF для обговорення варіантів допомоги в цій складній ситуації. Рішення набуде чинності з наступного чемпіонату світу з кіберспорту, запланованого на кінець 2024 року.

Команда IESF та Комітет спортсменів були готові допомогти та підтримати всіх українських гравців, оскільки спортсмени є основою діяльності IESF. Українські команди добре виступили на турнірі. У CS:GO вони пройшли кваліфікацію до півфінального матчу.

Зважаючи на інтереси спортсменів, Комітет спортсменів IESF зробив усе можливе, щоб пом'якшити прикру ситуацію, в якій опинилися українські гравці та Федерація кіберспорту України, яка повідомила IESF, що відкликає свої команди з цьогорічних змагань.

IESF рішуче засуджує будь-яку війну, ненависть, політичне втручання та дискримінацію. Спорт надає нам унікальну платформу для розбудови миру та запобігання майбутнім конфліктам. Ми очікуємо, що всі члени світової кіберспортивної сім'ї будуть використовувати цю платформу для позитивних змін і втілювати цінності IESF - повагу, єдність і дружбу.

IESF і надалі прагнутиме до миру та єдності, твердо стоячи на сторожі всіх демократичних процесів, що відбуваються в організації, і, перш за все, підтримуючи та захищаючи спортсменів.

Нагадаємо, 13 країн приєдналися до UESF і засудили повернення росіян до міжнародної кіберспортивної спільноти.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.