Сергій Таран

Підійшов до кінця другий етап IEM Rio Major 2022 по CS:GO — Legends Stage. Вже відомі всі команди, що пройшли до фінального етапу турніру.

Команда Players підвела підсумки стадії Легенд і виділила найцікавіші моменти.

FaZe Clan — головне розчарування турніру

Звичайно ж слід почати з FaZe Clan. Команда їхала на чемпіонат у статусі одного з головних фаворитів. Багато експертів очікували, що підопічні Фінна karrigan Андерсена першими вийдуть в плей-офф, і частково гравці виправдали надію. Переможці минулого мейджора дійсно були першими, хто покинув етап Легенд зі статистикою 0-3, програвши вирішальний матч Bad News Eagles (1:2).

Також тут можна згадати Team Vitality, які теж входили до числа претендентів на перемогу. Тільки команда виступила не набагато краще, здобувши в Легендах тільки одну перемогу над FaZe Clan (16:6 на Inferno). Складно сказати, чого не вистачило хлопцям, можливо банально не впоралися з тиском і їм ще слід попрацювати над своєю грою.

Fnatic — повертаються в плей-офф мажору

На ELEAGUE Major Boston 2018 Fnatic увійшли в топ-8 найсильніших команд чемпіонату. З того моменту команда не проходила в плей-офф мажору, до IEM Rio Major 2022. На FACEIT London Major 2018 колектив зупинився за крок від фінального етапу, а на IEM Katowice 2019 посів 20-22 місце.

Після тих двох невдалих спроб пройти в плей-офф, команда взагалі не могла відібратися на мейджор. Колектив пропустив RMR StarLadder Berlin Major 2019, PGL Major Stockholm 2021 і PGL Major Antwerp 2022. Тільки через чотири роки, вже не шведський, а інтернаціональний склад Fnatic зміг пробитися у вирішальний етап IEM Rio Major 2022. Примітний той факт, що Фредді KRIMZ Йохансон - єдиний, хто залишився в колективі зі складу 2018 року.

Mirage — найпопулярніша карта Legends Stage

Підбиваючи підсумки Challengers Stage ми згадували, що найчастіше команди обирали Inferno (11 разів). Звертаючись до цієї ж статистики після Legends Stage можна зрозуміти, що тут вже зовсім інший рівень команд. Наприклад, в Легендах Inferno вибирали тільки шість разів, найбільше команди пікали Mirage (13).

Ще більше інтересу викликає інший показник. У матчах Претендентів була помітна домінація захисту на всіх локаціях. Тепер якщо ми подивимося, яка сторона на кожній карті брала більше раундів, то побачимо, що на Dust2, Inferno і Vertigo більше раундів вигравала T-сторона — 63,2%, 68,1% і 51,5% відповідно.

Це говорить про рівень команд, тут вже не має значення, за який бік хлопці грають, важливіше побудувати грамотний план на гру і вміти адаптуватися під супротивника.

yuurih — найкращий гравець Legends Stage

Гравець FURIA Юрій yuurih Сантуш показав феєричну гру на етапі Легенд, за три матчі його рейтинг 2.0 становить 1.42, що робить його найкращим серед усіх учасників. Потрібно згадати, що бразилець тільки на 0.2 випередив снайпера Cloud9 Дмитра sh1ro Соколова, який зіграв таку ж кількість карт.

Трійку найсильніших закриває українець Олександр s1mple Костилєв. Снайпер NAVI зіграв сім карт і набив рейтинг 1.31. Ще можна згадати той факт, що рейтинг Віктора sdy Оруджева 1.05, тоді як у молодої зірки Народжених Перемагати Валерія b1t Ваховського 1.04, що робить його найгіршим за цим показником в команді.

Cloud9 або NAVI?

Тепер пропонуємо трохи поговорити про фаворитів. Багато експертів найбільше вірять у перемогу Cloud9, другими часто називають NAVI, також до трійки головних претендентів входить FURIA.

З Cloud9 все зрозуміло, хлопці виступають з етапу Претендентів і вже розіграні. У багатьох матчах вони виглядали дуже впевнено і вийшли з етапу Легенд зі статистикою 3-0. Але є один фактор, який не дозволяє нам 100% вірити в C9 — бразильські фанати. У кожному матчі трибуни освистували команду і створювали на неї великий тиск.

Якщо ми говоримо про NAVI і FURIA, то потрібно розуміти, що команди грають між собою в ¼ фіналу і там багато що вирішиться. У сітці стане на одного фаворита менше, а якщо виграють Народжені Перемагати, то тоді фанати можуть ополчитися на Natus Vincere.

Скидати інші команди з рахунків не варто. Будь-яка команда може зловити кураж з першого матчу і за рахунок впевненості виграти на турнірі, так як в плей-офф може статися все що завгодно.

Раніше ми підводили підсумки IEM Rio Major 2022 Challengers Stage.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.