Сергій Таран

Завершився перший етап IEM Rio Major 2022 по CS:GO — Challengers Stage. Вже визначилися всі команди, які пройшли в Легенди.

Команда Players вирішила підвести невеликі підсумки етапу Претендентів і виділила найцікавіші моменти.

Провал бразильських колективів

На IEM Rio Major 2022 всі етапи проходять з глядачами, це перший раз в історії серії чемпіонатів. Фанати створюють на трибунах космічну атмосферу, яка нагадує футбольні матчі.

На турнірі були представлені три бразильські команди - FURIA Esports, Imperial Esports і 00 Nation, також сюди можна віднести 9z Team з Аргентини, які отримували неймовірну підтримку від місцевих фанатів. На жаль, рідні трибуни не змогли допомогти цим командам, тільки хлопці з FURIA пробилися в Легенди.

Ще більшим розчаруванням стало те, що Imperial і 00 Nation першими покинули мейджор зі статистикою 0-3. Можливо, підтримка від бразильських фанатів не тільки допомагала командам, але і створювала великий тиск через ймовірний провал.

Домінація Inferno

Всього на Challengers Stage було зіграно 49 карт. Найбільше матчів пройшло на Inferno — 11. Найменше команди пікали Nuke і Ancient — кожну по чотири рази.

Також слід зазначити той факт, що в сьогоднішній меті CS продовжує домінувати CT. На кожній карті турніру захист виграв мінімум 51.8% раундів.

Камбек Cloud9 і невезіння GamerLegion

Після завершення bo1 матчів IEM Rio Major 2022 Challengers Stage Cloud9 йшли зі статистикою 0-2 і знаходились за крок від вильоту з турніру, тоді як у GamerLegion було 2-0.

У bo3 матчах С9 змогли зробити камбек і вийти в Легенди зі статистикою 3-2, ставши десятою командою в історії мейджорів, яка пройшла в Legends Stage, відігравшись з 0-2. Ще цікавий той факт, що на ELEAGUE Major Boston 2018 Cloud9 вже робили такий камбек і виграли той чемпіонат.

GamerLegion показали відмінну гру в bo1 матчах, але команді явно не вистачило сил на bo3 протистояння. Варто відзначити, що це досить сильний колектив і у нього хороше майбутнє.

sh1ro — найкращий гравець Challengers Stage

Снайпер Cloud9 Дмитро sh1ro Соколов набив найкращий рейтинг серед усіх гравців етапу Претендентів. Його команда зіграла вісім карт і він закінчив Challengers Stage з Rating 2.0 — 1.45. Такі показники Соколова цілком закономірні, він був лідером С9 і витягав колектив в найскладніших матчах, тільки завдяки його перформансу Клауда пройшли в Легенди.

Bad News Eagles — найкраща команда Challengers Stage

У нашому представленні за це звання боролися дві команди - GamerLegion і Bad News Eagles. Якби GL вдалося пройти в Легенди, то ми б назвали їх кращими. Але BNE виграли очне протистояння з GamerLegion (2:0) і вийшли в Legends Stage зі статистикою 3-0, чого практично ніхто не очікував. GL, у свою чергу, не витримали bo3 і, на жаль, покинули турнір, тому наш вибір пав на косовар.

Етап Легенд пройде з 5 по 8 листопада.

IEM Rio Major 2022 проходить з 31 жовтня по 13 листопада в Ріо-де-Жанейро. Найсильніші команди з усього світу борються за призовий фонд у розмірі $1,25 млн і слот на BLAST Premier World Final 2022.

Нагадаємо, Америка втратила один слот на BLAST.tv Paris Major.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.