Сергій Таран

Генеральний директор українського клубу NAVI Євген Золотарьов дав інтерв’ю порталу Dexerto. Він розповів про плани розвитку складу з CS:GO, про можливість відкриття команди з League of Legends та фінансове положення NAVI.  

 Про склад з CS:GO.

«Чесно кажучи, це складна тема, але я не розумію, як ми могли б купити гравця з російського клубу, навіть якщо вони прикриваються вірменськими прапорами. У довгостроковій перспективі, звичайно, ми хочемо зосередитися на українських талантах, і це видно з нашого проекту академії, яка наразі складається лише з українських гравців.

Але для таких змін потрібен час. Ми знаємо, що не можемо поставити 16-річних в основний склад. Їм потрібно провести кілька років у системі, щоб знати очікування, правила тощо.

Ми хочемо бути клубом, де будуть грати найкращі українські гравці. Водночас ми будуємо глобальний бренд, тож є шанс, що ми будемо розглядати міжнародних гравців у всіх дисциплінах. Відносно скоро проекти нашої академії можуть стати міжнародними.»

Про можливе відкриття складу з League of Legends.

«У нас були деякі переговори щодо входу в LEC. Але, як ви знаєте, ціни на слоти LEC надзвичайно високі. Зараз у нас немає планів щодо LEC. Ми подивимося навколо і побачимо, як підуть справи.»

Про фінансове становище NAVI.

«На даний момент ринкові тенденції досить негативні, і спонсорські гроші зменшуються для всіх організацій кіберспорту, таких як TO, клуби, студії та видавці. Зараз не найкращий час для інвестицій понад 30 мільйонів.

Не так давно спонсорські кошти становили 80-90 відсотків загального доходу NAVI. Зараз цей показник наближається до 50 відсотків.

Значна частина доходів припадає на доходи ліги. Ми є партнерами BLAST і ESL. У нас є партнерська програма в Rainbow Six, PUBG, Brawl Stars тощо. Ми співпрацюємо з видавцями майже в усіх іграх, у яких ми представлені, і маємо джерела частки доходу. Ми не настільки залежні від спонсорства, і наша бізнес-модель набагато збалансованіша, ніж раніше.

Ми були прибутковими з 2020 року, коли у нас був шестизначний прибуток. 2021 рік був рекордним за всіма рахунками, і ми збільшили наш прибуток у десять разів порівняно з 2020 роком. Минулий рік був не таким успішним, але ми змогли зберегти семизначний прибуток, і ми прогнозуємо те саме на 2023 рік. Ми більш ніж живі, я б сказав»

Нагадаємо, ексклюзивне інтерв’ю від Hanka та Angelka з NAVI Javelins для Players.

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.