Олексій Харченко

Головний редактор Players Олексій Харченко взяв інтерв’ю у Віктора sdy Оруджева. Екс-гравець NAVI, а зараз ріфлер Monte, в екслюзивному інтерв’ю нашому кіберспортивному порталу розповів про вибір організації, плани Monte на майбутнє, пояснив, чому не вийшло в NAVI і оцінив український кіберспорт в умовах війни.  

В інтерв’ю з уХо ти сказав, що не хочеш грати в СНД-організаціях. Я так розумію, це не стосується українських команд? Чому ти обрав Monte? Чи вплинула війна на пошук нової команди? 

Я хотів як і раніше грати в англомовній команді в першу чергу, і в українській організації, а тут співпали ці дві речі одночасно. Так, війна вплинула на пошук команди у зв'язку з виїзними можливостями, це логічно.

У вас завтра стартують закриті кваліфікації на RMR. Як ви оцінюєте свою гру, враховуючи на те, що на вас чекають досить серйозні супротивники? 

Зараз ми викладаємо всі сили на тренуваннях, і постійно намагаємось удосконалити нашу гру. Легко не буде, проте нам це точно по силам.

Чи знайшли Monte свого IGL? Які плани поставила команда перед собою на найближче майбутнє? 

Вова [Woro2k] і до цього був IGL команди, зараз ми намагаємось поділити ці повноваження, допомагаю як можу, так сказати. Зараз в нас головна ціль — це пройти на мейджор.

Як ти думаєш, на якій сходинці світового рейтингу ми побачимо Monte в кінці цього року? 

Хотілось би бути в топ-20 команд світу, можливо вище.

Як відрізняється гра на Tier-1 від гри на нижчому рівні? 

Гра відрізнається впевненістю у власних діях здебільшого і швидкістю прийняття рішень. Саме тактична складова плюс-мінус однакова, як і стрільба. Все залежить від того як ти це робиш і чи розумієш навіщо. 

Капітани роблять цю різницю на Tier-1, багато хто це недооцінює. У деяких команд на Tier-2 тактична складова набагато сильніша за Tier-1.

Як ти прокоментуєш закінчення співпраці з NAVI зі своєї сторони? 

Розійшлись на хорошій ноті, я пішов своєю дорогою, вони своєю.

Виходячи з інтерв’ю, яке мені дав Андрій B1ad3 Городенський, як ти персонально оцінюєш свій виступ в команді? 

Якщо повністю оцінити все що було за пів року, то я грав не свої ролі, не в своїх позиціях і не мав голосу в команді, зараз розумію наскільки для мене це важливо. Очевидно, що грав я навіть не на 50% своїх можливостей, але це залежало тільки від мене. NAVI потрібен був кардинально інший гравець, в розмовах з Андрієм [B1ad3] я казав йому, що такого гравця який їм потрібний — не існує. Зараз ми бачимо великі перебудови в команді, що доволі очевидно.

Як тобі виступ NAVI на IEM Katowice 2023? Як ти оцінюєш зміни в команді, враховуючи нового молодого гравця

Потрібно ще багато часу, але це ж NAVI, думаю повернуться на своє місце, сподіваюсь і буду вболівати. Андрій [npl] гарний гравець, з часом набере своє, головне щоб весь тренувальний процес був гарно збудований для цього.

Як ти взагалі оцінюєш перспективи українського CS:GO в умовах війни?

Радий бачити як розвивається наша сцена і до чого все йде, український CS:GO прогресує і це гріє душу. Не найкращі умови, звичайно, оскільки постійно проблеми зі світлом/інтернетом, завдяки нашим горе сусідам. Але все буде Україна, пройдемо і цей важкий шлях, разом ми сила!

Підписуйтеся на наш Telegram та Twitter, щоб бути в курсі останніх новин зі світу ігр і кіберспорту!

Останні новини

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Players —  це сучасне медіа про український та світовий кіберспорт. Про ігри, гравців та для гравців. 

Зроблено в Києві з ❤️
Для новин, колонок та подкастів — news@players.com.ua
Реклама та робота з партнерами — adv@players.com.ua

Антон Мазай (Видавець та Технічний Директор) — anton@players.com.ua
Олексій Харченко (Видавець та Головний Редактор) — alex@players.com.ua
Сергій Таран (Автор) — sergey@players.com.ua
© 2021-2024 Players. При використанні матеріалів сайту обов'язковою умовою є наявність гіперпосилання на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням видання Players.